NOVOGODIŠNJI DOMJENAK SDP-a – PODRŠKA SOCIJALNOJ I GOSPODARSKOJ POLITICI

891 0

NOVA GRADIŠKA, 30. prosinac 2010. – Gradski odbor SDP-a organizirao je tradicionalno godišnje okupljanje svojih članova i esdepeovaca iz općina zapadnog dijela županije. Održana je konferencija za novinare na kojoj su se, uz blagdanske čestitke, Franjo Kikić, predsjednik GO SDP-a Nova Gradiška, Tihomir Jakovina, predsjednik županijske

organizacije SDP-a, gradonačelnik Josip Vuković i Mirko Golovrški, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, osvrnuli na aktivnosti provedene u ovoj godini i aktivnosti koje će SDP-e provoditi u 2011. godini. – Ono što želim istaknuti je da GO SDP-a čvrsto stoji iza svih aktivnosti koje provodi izvršna vlast u gradu, poglavito iza gospodarske politike koju provodi gradonačelnik, a koja je zasnovana na snažnijem rastu gospodarstva koje će konačnosti rezultirali zapošljavanjem i povećanjem standarda naših sugrađana. Također, podržavamo i socijalnu politiku izvršne vlasti, a posebno programe koji se odnose na socijalno ugrožene kategorije stanovnika i pomoći umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna.- kazao je Franjo Kikić i dodao da će SDP-e u 2011. godini i dalje podržavati koalicijsku gradsku vlast i programe koji su na dobrobit građana. Jedna od glavnih zadaća biti će angažiranje na predstojećim parlamentarnim izborima – kazao je Franjo Kikić i zahvalio novinarima na praćenju aktivnosti SDP-a i objektivnom izvještavanju.

Tihomir Jakovina pohvalio je rad novogradiških esdepeovaca i ukazao na gospodarsko beznađe u županiji koje potvrđuju svi negativni pokazatelji koji godinama Brodsko-posavsku županiju po razvijenosti svrstavaju niz godina na rep najnerazvijenijih.

 

Mirko Govlovrški je istaknuo angažiranje svih članova Gradskog vijeća u radu Vijeća. – SDP-ovi vijećnici, isto kao i vijećnici koalicijskog partnera HDSSB-a, redovito dolaze na sjednice što govori da ozbiljno shvaćaju ulogu koju nam je narod dao na izborima – kazao je Golovrški.

 

Kratko se, prije domjenka, obraćajući esdepeovcima gradonačelnik Josip Vuković još je jednom ukazao na smjernice gradske vlasti koje se temelje na razvoju gospodarstva i socijalnoj politici, naglasivši da je gradska vlast uspješno provela obećane racionalizacije unutar gradske uprave i poduzeća u kojima je grad vlasnik ili ima udio u vlasništvu , te da zapošljavanja u tvrtkama već pokazuju ispravnost gospodarske politike. – Radili smo ono što bi na nivou države trebala raditi aktualna vlast, a ne radi – kazao je gradonačelnik Josip Vuković.

Na domjenku SDP-a bili su i koalicijski partneri iz HDSSB-a i HNS-a Damir Japundžić, Dinka Matijević i Dubravko Gubić (HDSSB), te Ivan Žeruk (HNS) i Mirjana Marković (HSU). 

Related Post

JAVNA TRIBINA BILJANE BORZAN

Autor - 07/12/2015 0
SLAVONSKI BROD, 7.prosinca.2015. – Na poziv SDFŽ BPŽ, Slavonski Brod je 4. prosinca posjetila EU parlamentarka Biljana Borzan da bi…

DAVOR BERNARDIĆ (Sdp)

Autor - 29/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 29. travanj 2012. – Dolazak u Novu Gradišku Davora Bernardića, SDP-ovog saborskog zastupnika, predsjednika Kluba zastupnika SDP-a i…