NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

670 0

Nakon uspješnog „Fresh Air Partya“, pod istom organizacijom večer kasnije održan je i prvi „techNOVAtion“, party techno glazbe, podžanra elektronske glazbe za kojeg se smatra da je pred umiranjem.

No, ono što smo vidjeli u Novoj Gradiški u sklopu 19. Novogradiškog glazbenog ljeta, pokazuje da ovaj žanr i dalje ima hrpu obožavatelj, samo što u moru komercijalne glazbe (EDM) ne dolazi dovoljno do izražaja. Možda su upravo eventi ovakvog tipa ključni u vraćanju pravog statusa techno glazbi.

 

Milex (Đakovo), Tom Prozak (Slavonski Brod), Maximal (Donji Andrijevci), Drogba (Nova Gradiška), Gotex (Nova Gradiška) i zvijezda večeri Hadji (Zagreb) rasplesali su ljubitelje techna do ranih jutarnjih sati. Techno glazba, savršen razglas, odlična rasvjeta, sve je bilo na vrhuncu zadatka zbog čega su svi posjetitelji, kojih je i ovoga puta bilo i iz drugih okolnih gradova, nakon završetka eventa htjeli još. Oni techno „freakovi“ uputili su se na after u disco klub „Porin“, a ostali su zadovoljni otišli kući na spavanac nakon dva dana žestokog zvuka sa željom da se ovakvi eventi što češće organiziraju u Novoj Gradiški. Ako baš nije moguće, onda barem jednom godišnje, jer fanova underground zvuka, što se vidjelo na Freshu i techNOVAtionu, ima dosta, a koliko je zainteresiranih za organizaciju takvog nečega, vrijeme će pokazati.

 

Mladi ljudi istančanog glazbenog ukusa su se okupili u Fresh Air organizaciju, kojima nije krajnji cilj zaraditi na svemu ovome, nego pokazati kako ovo nije samo zemlja turbo folka, nego da za ovu državu (naglasak na Slavoniju) ipak ima nade. Čestitke organizatorima, vidimo se dogodine na Ljetnoj pozornici u Novoj Gradiški!

 

Nikola Knežević

voditelj press centra

Related Post

VINKOVAČKE JESENI 2016.

Autor - 11/09/2016 0
VINKOVCI –Više od 2500 mališana iz 59 dječjih folklornih skupinama odjevenih u narodne nošnje mjesta i kraja iz kojega dolaze…