NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO: Koncert pod zvijezdama “U ljetnu večer”

1192 0

NOVA GRADIŠKA, 13. kolovoza 2018.. – Novogradiško glazbeno ljeto je glazbena manifestacija koja pruža glazbeni ugođaj publici različitih glazbenih opredjeljenja. Isto tako daje priliku mladim nadarenim autorima da se afirmiraju. Ovi glazbenu priču koncerta pod zvijezdama Novogradiškog glazbenog ljeta pokrenuo je prije 23 godine Željko Brčić-Duša uz potporu Zdravka Sokića, Antuna Špoljarića i Zlatka Štefanaca.

Takvu priliku sinoć su u ljetnom vrtu kavane “Exit” u Novoj Gradiški dobili mladi glazbenici iz Slavonskoga Broda, Paulina Kovačević- gitara i Hrvoje Aušić- klavir. Posjetiteljima su omogućili da uživaju u koncertom ozbiljne glazbe i djelima Bacha, Torroba, Rodriga i Dore Pejačević.

Za mlade umjetnike bilo je ovo, kako su izjavili nakon koncerta, izuzetno lijepo iskustvo. U Novoj Gradiški su gostovali zahvaljujući prof. Daliboru Timarcu iz Cernika, zaljubljeniku u glazbu koja mu je životni poziv. Kvalitetnu tonsku potporu osigurali su Antun Špoljarić- Špoljo i mladi Karlo Matijević, član ekipe “Školskog radija” Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Treba istaknuti da su doprinos ovom koncertu dali i vlasnici kavane “Exit” Viktorijo i Manuela Brdar.

Paulina Kovačević (Slavonski Brod 1995.) počela je glazbeno školovanje u Glazbenoj školi u Slavonskom Brodu u klasi prof. Zdenke Seletković.Tijekom toga razdoblja sudjelovala je na brojnim koncertima i smotrama te regionalnim natjecanjima u Hrvatskoj na kojima je redovito osvajala i vrijedne nagrade.Na međunarodnom natjecanju Mauro Giuliani u Italiji osvojila je drugu nagradu, a na festivalu u Murskoj Soboti u Sloveniji prvu.Od 3. razreda osnovne glazbene škole redovito je pohađala međunarodnu ljetnu školu gitare kod prof. Xhevdeta Sahatxhije kod kojega je kasnije nastavila srednjoškolsko obrazovanje. Nakon mature 2013. upisala je gitaru (VI. Odsjek) na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Tomislava Vukšića. Tijekom školovanja usavršavala se kod brojnih uglednih gitarista, a trenutno je na petoj godini studija gitare i u šk. Godini 2017/2018. zaposlena je kao učiteljica gitare u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

Hrvoje Aušić (Slavonski Brod, 1994.) kao jedanaestogodišnjak je krenuo na sate klavira i solfeggia kod profesorice Sanje Nuhanović te je polažući ispite u Glazbenoj školi Slavonski Brod završio osnovno glazbeno obrazovanje. Godine 2009. nastavio je srednjoškolsko glazbeno obrazovanje, smjer klavir, u klasi prof. Zdravke Tekić-Dadić. Tijekom srednje škole nastupao je na školskim koncertima, sudjelovao na smotrama pijanista.Godine 2013. upisuje preddiplomski studij glazbene pedagogije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Trenutno je na petoj godini, odnosno na diplomskom studiju glazbene pedagogije. U šk. God. 2017/2018. bio je zaposlen kao zamjena na mjestu nastavnika solfeggia i teorije glazbe u Glazbenoj školi Slavonski Brod.

Related Post

KONSOLIDACIJA GRADSKE BLAGAJNE

Autor - 05/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 5. srpnja 2014. – Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici usvojilo izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih…