Od 11. do 17. rujna policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske evidentirali 510 prekršaja

1166 0

SLAVONSKI BROD – U okviru preventivno represivnih aktivnosti u području prometa, tijekom prošlog tjedna od 11. do 17. rujna, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirali su 510 prekršaja.

Brza i nepropisna brzina

Pritom je utvrđeno 229 prekršaj nepropisnih brzina, i to: 150 prekršaja nepropisnih brzina u naselju, te 79 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, utvrđena u naselju (Trnjani), iznosila je 93 km/h, a izvan naselja (na autocesti A3) 198 km/h.

Pijani za volanom

Alko-testiranjem je u organizmu 25 vozača očitana koncentracija alkohola, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2.22 promila.

Pritom su utvrđeni i drugi prekršaji kao što je: nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa – odrasle osobe (124), nepropisan prijevoz djece (4), korištenje mobitela tijekom vožnje (16), prekršaj pretjecanja i obilaženja (12), te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (istek važenja prometne dozvole, obveze vozača prema pješacima, vožnja bez položenog ispita i sl.).

Prometne nesreće

U prošlom tjednu, na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno, te 22 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Preventivno represivna akcija s naglaskom na alkohol

Tijekom vikenda, 16./17. rujna, u vremenu od 20 do 5 sati, na području Policijske uprave brodsko-posavske u koordinaciji sa policijskim službenicima susjedne policijske uprave, provedena je preventivno represivna akcija s naglaskom na alkohol. Pritom je kontroliran 101 vozač, te je utvrđeno 46 prekršaja, od kojih je u organizmu 16 vozača očitana koncentracija alkohola. Također su utvrđena 22 prekršaja nepropisnih brzina, te u manjem broju drugi prekršaji (upravljanje vozilom prije stjecanja prava, nekorištenje sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela tijekom vožnje i sl.).

Policija poziva sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa, kako bi se poboljšalo stanje sigurnosti u prometu. Policijski službenici će i u idućem razdoblju provoditi pojačane nadzore usmjerene sprječavanju događanja najtežih prometnih nesreća i utvrđivanju prekršaja. (Kata Nujić, glasnogovornica PUBP)

Related Post

TAM TAM Music Festival

Autor - 10/07/2019 0
Autorica Sara Morić TAM TAM Music Festival: 21.-28. srpnja, Sućuraj, Otok Hvar. Najbolja imena regionalne nezavisne scene uskoro na Hvaru.…