ODAO GA PIŠTOLJ: Pretragom doma policajci pronašli još jedan pištolj, drogu amfetamin i psilocibinske gljive

793 0

Foto Policija brodsko-posavska

 

SLAVONSKI BROD, 2. travnja 2024. – Postupajući po operativnom saznanju policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, dana 28. ožujka, oko 19,25 sati, na području Slavonskog Broda kod osobe su uočili oružje. 

Utvrdili su da se radi o 44-godišnjaku kod kojega je pronađen i oduzet pištolj i 37 komada pripadajućeg streljiva (cal. 9 mm). 

Navedeni je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je dana 29. ožujka, temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražen dom i prostorije koje osumnjičeni koristi. Pritom je pronađeno i oduzeto 80,12 grama droge amfetamin i 1,07 grama psilocibinskih gljiva koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka. Također je pronađen i oduzet pištolj (cal. 7,62 x 25 mm) te 66 komada raznog streljiva.

 Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Related Post