ODGOVORNOST I ANGAŽIRANOST

674 0

NOVA GRADIŠKA, 7. lipanj 2013. – U prošlom mandatu gradske izvršne vlasti isticano je kako su čelni ljudi grada volonteri pa time i znatna ušteda u gradskom proračunu.

Nakon promjene vlasti postavljeno je pitanje u kakvom će statusu biti novi gradonačelnik i njegovi zamjenici. Gradonačelnik Željko Bigović smatra da je to osobna stvar ali da priroda i obim posla nalažu odgovornost i punu angažiranost.

Zato će on biti profesionalac isto kao i zamjenik gradonačelnika Dario Ban, dok će zamjenica Ljiljana Lukjačević svoju dužnost zbog posla u Općoj bolnici obavljati volonterski.

-Ja ću biti profesionalac jer su vrijeme i obveze takvi da ne mogu biti volonter. Funkcija gradonačelnika ne dozvoljava da taj posao radim usput već vrlo ozbiljno i odgovorno – kaže gradonačelnik Željko Bigović.

 

-Jako je puno posla i smatram da bi bilo neozbiljno da kažem da ću od 7 do 15 sata raditi u Hrvatskim šumama i nakon toga hvatati konce kao zamjenik gradonačelnika. To je nemoguće jer ima puno problema, ali i pokrenutih projekata kao što je, naprimjer, Zeleni panonski industrijski park gdje treba dati maksimum, a za DING naći način da se prekinu zaduživanja i agonija u kojoj se nalazi. Ima posla ne samo od 7 do 15 već od 7 do 19 sati. Osobno sumnjam da mogu uspjeti pomiriti posao u Hrvatskim šumama s funkcijom zamjenika gradonačelnika. Konačnu odluku ću morati donijeti uskoro – kaže zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Dario Ban.

 

-Ja ću zasigurno biti volonter s obzirom na specifičnu poziciju u novogradiškom zdravstvu gdje sam jedini psiholog i pokrivam svu populaciju problematikom koja je vezanu za moju struku. Vjerojatno ću imati neko radno vrijeme koje će bar prvih nekoliko mjeseci ili pola godine biti takvo da ću po obavljanju svega što me čeka u bolnici poslijepodne obavljati poslove kao zamjenica gradonačelnika. Ovo područje posljednjih devet mjeseci nije imalo zamjenika gradonačelnika i još uvijek ne znam što ću zateći i gdje se stalo u trenutku kada je bivša zamjenica otišla. Čeka nas puno posla i na to smo spremni. Svjesna sam toga od trenutka kada sam se kandidirala – kaže zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti Ljuljana Lukačević.

Related Post

NAKON PRIJEVREMENIH IZBORA

Autor - 05/04/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 5. travanj 2016. – Prošli, prijevremeni izbori, pokazali su da HDZ više nije najjača politička opcija u Novoj…

SABORSKA KLUPA

Autor - 19/11/2011 0
Moguće da na suprotstavljenim stranama imamo gradonačelnika Josipa Vukovića i župana Danijela Marušića, ljude koji do sada nisu sjeli za…