ODMAH I SAD: dm za čisti grad

935 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. kolovoza 2019. – Svjedoci smo da su Nova Gradiška kao grad i njegove javne površine svakim danom sve uređenije, a Novogaradičani zadovoljniji. Doprinose tomu, osim uređenih prometnica i pješačkih staza, zelenih površina, cvjetnih gredica i hortikulture, gaje razna komunalna oprema kao što su cvijetnjaci i klupe.
Treba reći da tomu, uz gradsku vlast, u sve većoj mjeri izgled grada kreiraju i sami građani i vlasnici trgovina i ugostiteljskih objekata. Čine to i neke tvrtke i ustanove. Sjetimo se djelatnika Atlantic grupe i postavljanja dječjeg igrališta na Urijama, a hvale vrijednu akciju nedavno je proveo dm – drogerie market Hrvatska postavljanjem prvih kanati i bio razgradivih vrećica za pseći izmet.
Dodajmo da se većina vlasnika odgovorno odnosi prema svojim ljubimcima i prikuplja njihov izmet. Ima međutim i onih koji to ne čine, pa stoga akcija dm-a vrijedna pažnje kao edukativna, ali i konkretna postavljanjem kanti za odlaganje psećeg izmeta i bio razgradivih vrećica u javnom prostoru.

Related Post

STOP KOMARCIMA

Autor - 29/05/2014 0
Tretiranje danas u općinama Stara Gradiška, Vrbje i Davor NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2014. – Kiša je tek nekoliko dana…