Održan šesti Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“

839 0

Autor Franjo Samardžić, Foto F. Samardžić, Radio NG
NOVA GRADIŠKA, 19. siječnja 20202. – Sinoć je u Vatrogasnom domu, u organizaciji DVD-a Nova Gradiška, održan šesti Memorijalni vatrogasni kup „Milenko Vučković“. Ukupno 29 ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava, među kojima je bilo i DVD iz mjesta Novi Kneževac u Vojvodini (Republika Srbija) odalo je počast vatrogascu koji je dao velik doprinos novogradiškom vatrogastvu i zaštiti od požara.
Natjecanje je provedeno u 4 kategorije.

U kategoriji  Muški „B“, iznad 30 godina nastupilo je 9 ekipa. Najuspješnija je bila ekipa DVD Virovitica, drugo mjesto pripalo je  ekipi DVD Daruvar, a treće DVD Budrovci.

Pehar, medalje i diplomu uručila im je Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika i predsjednica DVD-a Nova Gradiška.

U Kategoriji Muški „A“, mlađi od 30 godina nastupilo je 12 ekipa. Najviše znanja i spretnosti  pokazala je ekipa  DVD Razljev (kod Velike Gorice), kojem je ujedno pripao i Prijelazni pehar, dok su drugo i treće mjesto osvojile vatrogasne  ekipe  iz  Repušnice i  Jarmine.

Branka Vučković Vuksanović, kćerka pokojnog Milenka Vučkovića,  uručila je ekipi DVD-a Razljev prijelazni pehar pobjednika  ovogodišnjeg Kupa.  Pehar, medalje i diplomu uručio je Željko Stević, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži i Zbora sudaca Brodsko-posavske županije. Ekipa DVD-a Nova Gradiška u ovoj kategoriji osvojila je 8. mjesto.

U kategoriji Žene „A“, mlađe od 30 godina nastupilo je 7 ekipa.  Rezultati su slijedeći: 1. DVD Nuštar, 2. DVD Deanovec i  3. DVD Budrovci.Pehar, medalje i diplomu uručio je Milan Brkljača, zapovjednik DVD-a Nova Gradiška.

U kategoriji Žene „B“, starije od 30 godina sudjelovala je samo ekipa DVD-a Stari Perkovci i osvojila i prvo mjesto. Pehar, medalje i diplomu uručio je Antun Tot, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška i zamjenik predsjednice DVD-a Nova Gradiška.

Ivana Trupina, predsjednica DVD-a Nova Gradiška, uručila je Zahvalnice  sudcima.  Dejan Lekić zahvalio je  ženskim i muškim članovima  DVD-a  Nova Gradiška koji su sudjelovali u pripremi i provedbi ovogodišnjeg Kupa.  Uručio je Kćerkama Milenka Vučkovića  Branki i Ranki i supruzi Zori uručio je prigodne  poklone u znak  sjećanja na VI. Memorijalni vatrogasni kup.

Milenko Vučković – Kole rođen je 27. lipnja 1953. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole jedno vrijeme radi u PIK-u, a 1984. godine dolazi u Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška gdje se usavršavao, postaje operativni vatrogasac i jedan od nositelja razvoja vatrogastva u gradu. U vrijeme Domovinskog rata bio je pripadnik Vatrogasnog voda Civilne zaštite.

Osobito se iskazao u radu s mladeži DVD-a gdje je uložio puno slobodnog vremena u obrazovanju budućih vatrogasaca.

Osnivanjem Javne vatrogasne postrojbe počinje raditi u ovoj postrojbi i nastavlja kontinuiran rad na unapređenju zaštite od požara u gradu.

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodijelio  mu je 2013. godine javno priznanje MEDALJU GRADA. Gradsko odličje dobio je za dugogodišnje osobno zalaganje i poseban doprinos razvitku vatrogastva i zaštite od požara novogradiškog kraja. Milenko Vučković svojim je  tridesetogodišnjim radom učinio puno na unapređenju zaštite od požara kao i na sigurnosti građana. Zato je i dobio  za ovo vrijedno gradsko priznanje.

Milenko Vučković – Kole, dopredsjednik DVD-a Nova Gradiška je, nakon kratke i teške bolesti, preminuo 17. siječnja 2014. godine.

 

Related Post

70. OBLJETNICA STRADANJA ZRINA

Autor - 18/09/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 18. rujan 2013. – U povodu obilježavanja 70. obljetnice stradanja Zrina i sjećanja na 505. godišnjicu rođenja Nikole…