OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA – Radost igre i sporta

1428 0

Mališani iz vrtića „Maslačak“ najbolji su ovogodišnji olimpijci

  NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2010. – Deveti olimpijski festival dječjih vrtića bio je, zahvaljujući tetama iz vrtića i trenerima koji su djecu pripremali za natjecanje, još jedna manifestacija veselja i radosti održana na gradskom nogometnom igralištu. Uživala su djeca, ali i mame i tate, bake i djedovi, starija

i mlađa braća i sestre koji su napunili tribine stadiona. Bilo je to još jedno lijepo druženje koje će djeci ostati u pamćenju, a možda nekle od njih dovesti i do velikih sportskih uspjeha. U ime novogradiškog sportskog saveza djeci i gledatelje pozdravio je Milivoj Žakula, a Olimpiski festival otvorio zamjenik gradonačlenika Milan Mateša. Zadovoljna je i Zdenka Zečević, ravnateljica Centra za predškolski odgoj „Grigor Vitez“ jer je na dječjoj olimpijadi, na zadovoljstvo teta iz vrtića i roditelja, nastupilo 240 djece iz Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela, Nove Kapele, Cernika i Okučana.

 

Predvodeći povorku sudionika olimpijade, olimpijsku zastavu u stadion su unijeli i na jarbol podigli Karlo Ljubičić, Nikolina Mikolčević, Leonardo Mihaljević, Monika Oštrić, Paula Jureković i Paula Gaurić.

 Olimpijsku zakletvu u ime djece sportaša dao je Damjan Rakić.  

Olimpijsku baklju nosili su Filip Ferković iz vrtića „Matija Gubec“ Cernik, Lora Đurić iz vrtića „Radost“ Nova Gradiška, Filip Vlainić, iz vrtića „Vjeverica“ Staro Petrovo Selo“, Lana Labavić iz vrtića „Zvončić“ Nova Kapela, Leonardo Krajnović iz vrtića „Bljesak“ Okučani i Martina Babić iz vrtića „Maslačak“ Nova Gradiška, koja je imala čast zapaliti olimpijski plamen na stadionu.  

 Najbolju štafetu 4 x 25 metara u konkurenciji dječaka imao je vrtić „Vjeverica“ Staro Petrovo Selo u sastavu Filip Vlainić, Dorian Prša, Marko Radošić i Lovro Grgić. U konkurenciji djevojčica najbolje su bile djevojčice Josipa Cindrić, Gita Kajtazi, Kristijana Štivić i Valentina Filipović iz vrtića „Zvončić“ Nova Kapela.  

U bacanju loptice kod dječajka najbolji je bio Slavko Matošević iz vrtića „Matija Gubec“ Cernik, a kod djevojčica Ivana Del-vechio iz vrtića „Maslačak“ Nova Gradiška.  

U trčanju na 50 metara majbrži je bio Matija Tomek iz vrtića „Zvončić“ Nova Kapela. Najbrža djevojčica bila je Ema Dugandžija iz istog vrtića.  

 U skoku u dalj kod dječajka je pobijedio Antun Požgaj iz vrtića „Maslačak“ Nova Gradiška, a kod djevojčica Elene Mikanović iz vrtića „Matija Gubec“ Cernik. 

Nabolje nogometaše imao je u konkurenciji dječaka vrtić „Maslačak“ Nova Gradiška, a kod djevojčica vrtić „Radost“ Nova Gradiška.  

 Ukupni pobjednik je vrtić „Maslačak“ Nova Gradiška, drugi je vrtić „Matija Gubec“ Cernik, a treći vrtić „Zvončić“ Nova Kapela. Vrtić „Bljesak“ Okučani osvojio je trofej Fair play. Najbolji mali olimpijci zakitili su se olimpijskim odličjima.  

Dojam ovoj odlično organiziranoj manifestaciji za djecu poboljšali su Gradska glazba, mažoretkinje i polaznici predškole, koji su, za ivedene programe, dobili zaslužen pljesak punih tribina gradskog nogometnog igrališta.  

 

 

 

Related Post

Visoki poraz Slavonke

Autor - 26/09/2010 0
NOVA GRADIŠKA 26. rujna 2010. – Nakon sjajne utakmice odbojkašica slijedio je prvenstveni susret rukometašica u natjecanju 3. Hrvatske rukometne lige,…

GRADSKA KUGLAČKA LIGA

Autor - 28/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA – U predzadnjem 8. kolu Gradske kuglačke liga dogodilo se veliko iznenađenje. Izvanrednom grom i borbenošću GDM je…