OPĆINA CERNIK: Grade se besplatni kućni priključci na vodovod

1830 0

CERNIK, 22. svibnja 2018. – U tijeku su završni radovi na Aglomeraciji Nova Gradiška, odnosno projektu opskrbe vodom i odvodnjom vrijednim 143 milijuna kuna, od kojih EU sufinancira projekt sa 100,7 milijuna kuna. Osim Nove Gradiške projektom su obuhvaćene i općine Cernik i Rešetari. Budući su osigurana su sredstva za besplatne priključke na sustav javne vodoopskrbe Cerničani koriste tu pogodnost pa im se grade kućni priključci.

Dodajmo sa uz radove na vodoopskrbi izvode i drugi komunalni radovi. Asfaltirana je Potočna ulica u Cerniku, a za nekoliko dana, kako kaže općinski načelnik Vitomir Žakić, novi asfalt dobiti će stanovnici Đurićeve i Rokove ulice.

Cernik tako, uz sigurnu opskrbu vodom, dobiva i novu komunalnu infrastrukturu u koju se uklapaju i radovi na Franjevačkom samostanu i uređenju platoa ispred crkve sv. Petra i Pavla te izgradnja parkirališta. Ove radove sufinanciraju Općina Cernik i Franjevački samostan. Svi ovi radovi su iskorak u podizanju ukupnog podizanju standarda i unapređenju života stanovništva.

Related Post