Općina Stara Gradiška osigurala udžbenike za sve učenike osnovne škole

522 0

STARA GRADIŠKA, 3. rujna 2018. – Za početak nove školske godine Općina Stara Gradiška je za sve učenika Osnovne škole s područja naše Općine osigurala besplatne udžbenike.

-Za tu priliku je u godišnjem proračunu osigurano 80.000 kuna. Tijekom rujna biti će nabavljena i oprema za potrebe Osnovne škole u vrijednosti 20.000 kuna.

Što se tiče  učenika srednjih škola s područja Općine Stara Gradiška, njima se  od početka kalendarske 2018. godine sufinancira svakodnevni prijevoz do škole, a smještaj učenicima koji su u učeničkim domovima.

Isto tako  Općina Stara Gradiška svake godine dodjeljuje stipendije studentima s područja naše Općine. Stipendija iznosi 800 kuna i studenti je dobivaju tijekom cijelog vremena studiranja ukoliko su redoviti.

Ukupno je za potrebe naših školaraca u proračunu predviđeno preko 180.000 kuna – kaže načelnik Velimir Paušić i zajedno sa svojim zamjenikom, predsjednikom Općinskog vijeća i njegovim članovima svim učenicima i učiteljima  želi puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Related Post

Obilježavanje Dana 3. gbr „Kune“

Autor - 20/04/2017 0
Udruga veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Nova Gradiška, domaćin je obilježavanja ovogodišnje 26. obljetnice osnutka 3. gardijske brigade „Kune“.…

MEĐUNARODNI SAJAM U GRAZU

Autor - 28/09/2012 0
Hrvatsko-austrijska trgovinska komora i Internationalisierungscenter Steiermark, pod pokroviteljstvom Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske,održali su jučer na sajmu u…