OPĆINA REŠETARI – GRAĐANI OPĆINI DUGUJU TRI MILIJUNA KUNA

822 0

REŠETARI, 28. veljače 2011. – Općina Rešetari odlučila je uvesti više reda u naplati svojih potraživanja od građana koji neuredno podmiruju svoje obveze za komunalnu naknadu, poreze, prireze, grobnu naknadu i drugo. Kako doznajemo od načelnika Zlatka Age (sl. dolje desno), nepodmirene obveze građana prema općini iznose tri milijuna

kuna. Općina je odlučila uvesti red, a tome će sigurno doprinijeti i novi Odjela za računovodstvo i knjigovodstvo koji je sve poslove preuzeo do knjigovodstva Grada Nova Gradiška, koje do sada knjigovodstvene usluge pružalo za Općinu Rešetari. U opremu za knjigovodstvo utrošeno je 60.000 kuna.

 

– Proteklih dana na kućne adrese znatnog broja mještana Općine Rešetari odaslane su opomene za plaćanje nepodmirenih obveza, koje je svatko od nas kao građanin dužan podmirivati prema Općini Rešetari, odnosno općinskom proračunu. Zbog velikog broja dužnika koji neredovito ili uopće ne podmiruju svoje obveze, manjak financijskih sredstava u proračunu Općine Rešetari broji se u milijunima, a upravo tim sredstvima iz proračuna financiraju se projekti i djelatnosti koje su od velikog značaja za poboljšanje kvalitete života svih stanovnika; poput projekata izgradnje komunalne infrastrukture, prometnica, održavanja groblja, javnih površina, te ostalih komunalnih djelatnosti.

Stoga, ovim putem Općina Rešetari apelira na sve mještane koji imaju nepodmirenih obveza prema općinskom proračunu, da ih izmire, jer će u suprotnome Općina Rešetari biti prisiljena poduzeti pravne korake za naplatu potraživanja, što će dodatno povećati troškove nepodmirenih dugovanja.

Posebno se želimo osvrnuti na „veliku nepravdu“ koja se ovakvim ponašanjem čini onima koji svoje obveze prema Općini Rešetari redovito podmiruju. Čini se da je naše društvo još uvijek vrlo daleko od društva rada i znanja kakvom težimo, etičnog i odgovornog ponašanja, te da sitno politikanstvo i samovolja pojedinaca, kao i nespremnost na promjene vrlo negativno utječu na cjelokupnu zajednicu.

S obzirom na ionako vrlo tešku gospodarsku situaciju, ne smijemo ostaviti niti malo mjesta za bilo kakve negativne emocije, loše međuljudske odnose i nedobronamjerne utjecaje, jer je takvo ponašanje posebno opasno u kriznim vremenima. Stoga, na sve one mještane koji žele prosperitet i bolje sutra za našu općinu, još jednom apeliramo na redovito podmirivanje obveza prema Općini Rešetari, a sve ostale podsjetili bismo na staru narodnu izreku „Pametan čovjek sebe prilagođava svijetu, a ne svijet prema sebi – navodi načelnik Zlatko Aga. 

 

Related Post

OŠ ANTE STARČEVIĆ REŠETARTI

Autor - 26/11/2014 0
REŠETARI, 26. studeni 2014. – Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti Osnovna škola Ante Starčević je bila domaćim mladeži Crvenog…