OŠ „Ante Starčević“ danas obilježava Dan škole i nastavlja projekt „Most prijateljstva“ sa OŠ „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji

1494 0

Autor Franjo Samardžić
REŠETARI, 24. svibnja 2019. – Svečano je danas u Rešetarima. U Osnovnoj školi „Ante Starčević„ obilježava se Dan škole i nastavlja projekt „Most prijateljstva“ i suradnja sa Osnovnom školom „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji.
Za goste iz Sjeverne Makedonije, s kojima je bila i pjesnikinja Ljerka Toth Naumova, i predstavnike OŠ „Ante Starčević“, koje je predvodio ravnatelj Tihomir Batalo, prijem su organizirali općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.
Govorili su i hvalevrijednoj suradnji koja traje od 2012. godine između općina Rešetari i Ilinden, te doprinosu i zaslugama za suradnju dvaju općina, a potom i osnovnih škola, pjesnikinje Ljerke Toth Naumove koja ih je povezala.
Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji danas je učinjen još jedan korak naprijed u suradnji škola i općina. Sporazum o realizaciji međunarodnog projekta „Most prijateljstva“ Ilinden – Rešetari (druga faza), koje će provesti škole na temu „Proljeće i običaji“ danas su potpisali ravnatelji škola Tihomir Batalo i Dušanka Krstevska, te načelnik Zlatko Aga. Sporazum će naknadno potpisati i načelnik Općine Ilinden Žika Stojanovski.
Gosti iz Makedonije jučer su posjetili Spomen galeriji Ivana Meštrovića u Vrpolju, a potom i Osijek gdje su sudjelovali na predstavljanju stvaralačkog rada pjesnikinje Ljerke Toth Naumove, u organizaciji Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci“, Osijek.
Danas su za učenike projektnog tima OŠ Ante Starčevića i „Goce Delčev“ organizirane radionice, a u povodu Dana škole organizirane su tradicijske sportske igre za sve učenike škole i goste. Danas će se u športskoj dvorani održati i svečana akademija u povodu Dana škole.

Related Post