Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

1301 0

Projekt Okusi hrvatske tradicije provodi se na području 10 Županija a u njemu trenutno sudjeluje 129 ugostiteljskih objekata

Da se turizam ponovno pokreće jučer je u Jastrebarskom dokazao i skup na kojem  je između 10 županijskih turističkih zajednica (Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarasko-bilogorske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske) potpisan  Sporazum o projektnoj suradnji na razvoju i realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije.To je ujedno  do sada najveća ostvarena programska suradnja  u okviru sustava hrvatskih turističkih zajednica.

T Z Brodsko posavske županija je do sada uvela u ovaj nacionalni projekt  ukupno 15  nosioca standarda – 15 restorana. Smatramo da je lokalni i nacionalni identitet naše eno gastro ponude  jedan od ključnih aduta turističke priče.

Potpisivanju je nazočila i pomoćnica ministra turizma gđa.Monika Udovičić , savjetnica ministra turizma gđa. Elizabeta Dolencte predstavnici Hrvatske turističke zajednice i sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

Ova projektna suradnja, kako je navedeno u Sporazumu, ostvaruje se u cilju promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokanih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti usmjerenih na sadržajnije prepoznavanje Hrvatske kao gastronomske i enološke destinacije temeljene na  lokalnim raznolikostima i posebnostima koje stvaraju uvjete za  razvoj novih nacionalnih i lokalnih eno-gastronomskih turističkih proizvoda.

Nakon svečanosti potpisivanja Sporazuma,Izletištu Vinogradarska kuća Braje uručen je standard Okusi Zagrebačkoga kraja. Time se broj ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj koji nose standard Okusa tradicije popeo na 129.

U okviru događanja konstituiran je i Savjet projekta koji će upravljati njegovim razvojem, a za predsjednicu je izabrana je gđa. Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice  Vukovarsko-srijemske županije. (žtz)

Related Post

UZ DAN SVETOG HUBERTA

Autor - 04/11/2015 0
Slavonski Brod, 4. studenog 2015. – Prepoznajući nastojanja Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije koji već neko vrijeme provodi projekt „Sigurno u…