Petrovoselski osnovci polagali ispit za upravljanje biciklom

340 0

STARO PETROVO SELO, 2.  svibnja  2019. -U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Starom Petrovom Selu, 30. travnja policijski službenik Policijske postaje Nova Gradiška Vjekoslav Lalić, u suradnji s predstavnikom Autokluba „Nova Gradiška“ i učitelja  škole  organizirao  je za učenike polaganje ispita  za upravljanje biciklom.

Kako obavještava Policijska uprava brodsko-posavska, program je prvenstveno namijenjen za učenike petih razreda, a ispit se sastojao od dva djela, provjere znanja na računalima u učionici i  provjere znanja vožnje bicikla na posebno izrađenom poligonu, a što je u skladu s Programom osposobljavanja za upravljanje biciklom.

Učenici, koji su uspješno prošli sve zadatke dobit će potvrde, na temelju kojih će moći samostalno sudjelovati u prometu. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da djeca s navršenih devet godina, koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Related Post

HRVATSKI ŽUPANI:

Autor - 03/12/2013 0
Analiza Udruge poslodavaca u zdravstvu pokazuje da će do kraja 2013. godine novi gubici u zdravstvu iznositi oko tri milijarde…

HUMANITARNI KONCERT

Autor - 03/11/2014 0
ADŽAMOVCI, 3. studeni 2014. – Dobrovoljno vatrogasno društvo Adžamovci organiziralo je u petak, 31. listopada, humanitarni koncert pod nazivom „Vjera…