POŽEŠKA BISKUPIJA

580 0

POŽEGA, 14. siječanj 2015. – Caritas Požeške biskupije pokrenuo je akciju pod nazivom „Kruh naš svagdanji“ kako bi pomogao siromašnim obiteljima i samcima u kruhu i mlijeku.

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Biskupijskog Caritasa Gorana Lukića susreo se 13. siječnja u prostorima Kolegija s predstavnicima tridesetak obitelji kojima se svakodnevno osigurava kruh i mlijeko. Pozdravio je korisnike i izrazio zadovoljstvo što im Caritas može pružiti spomenute namirnice. Istaknuo je kako je Požeška biskupija nakon određenih propitivanja došla do zaključka da u Požegi ne bi bilo prikladno otvoriti pučku kuhinju, jer smatra dostojnijim da oni koji su manjih materijalnih mogućnosti a zdravi su osigurati živežne namirnice da si sami prirede objed. No, istaknuo je da Središnja biskupijska kuhinja u suradnji s Caritasom svakodnevno pripravlja sedamdesetak obroka te ih raznosi samcima i bolesnicima koji si ne mogu osigurati jelo te da je akcija podjele kruha i mlijeka svojevrsna nadopuna tog nastojanja. Zahvalio je caritasovim djelatnicima kao i nazočnim korisnicima za suradnju u pomaganju siromašnih na način da se poštuje njihovo dostojanstvo. Izrazio je očekivanje da će dobri ljudi pružiti potporu navedenim karitativnim projektima.

 

Svi oni koji se žele uključiti u akciju mogu dostaviti svoj novčani prilog na račun Caritasa Požeške biskupije HR8523400091110549856.

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 06/01/2013 0
Požeški biskup Antun Škvorčević u zahvalnosti za primljene božićne čestitke uzvratio je čestitkom za svetkovinu Isusova rođenja po Julijanskom kalendaru…

Autor - 29/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 29. siječanj 2012. – U velikoj dvorani župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški održan je 28. siječnja…

DAVOR

Autor - 24/08/2012 0
U srijedu 22. kolovoza, vjernici župe Davor okupili su se u župnoj crkvi kako bi upravo na blagdan Blažene Djevice…