POLICIJA OD VOZAČA TRAŽI ODGOVORNO PONAŠANJE U PROMETU

839 0

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 27. veljače do 5. ožujka, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća.

                         Dvije osobe teško i pet lakše ozlijeđeno

U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od toga 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim  osobama u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a 5 osoba je lakše ozlijeđeno, te 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su pritom utvrdili 358 prometnih prekršaja.

180 prekršaja nepropisnih brzina

Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 180 prekršaja nepropisnih brzina, te 27 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3 iznosila je 247 kilometara na sat, a u naselju 118 kilometara na sat. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 1.95  promila. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 27 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja upravljanja vozilom bez upaljenog svijetla,  7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 7 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (tehničke neispravnosti vozila, neregistrirano vozilo, upravljanje pod zabranom i sl.).

Policija nastavlja  preventivno represivne aktivnosti

Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Policija podsjeća sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Related Post

PRESTALA OPASNOST

Autor - 29/11/2012 0
SLAVONSKI BROD, 29. studeni 2012. – Policijski službenici protueksplozijske zaštite, danas su nastavili aktivnosti uklanjanja zrakoplovne bombe u Jagićevoj ulici…