POLICIJA – U posljednja 24 stata 6 krađa i 3 oštećenja tuđe stvari

1050 0

NOVA GRADIŠKA, 8. ožujak 2011. – Na području Policijske

uprave Brodsko-posavske u posljednja 24 sata evidentirano je ukupno 13 kaznenih djela i to svih 13 iz općeg kriminaliteta. Najbrojnija su imovinska kaznena djela (10), od kojih tri kaznena djela teške krađe, tri kaznena djela krađe i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, jučer se na prometnicama policijske uprave dogodilo ukupno dvije prometne nesreće i to obadvije s materijalnom štetom. U jednoj od ovih prometnih nesreća vozač osobnog automobila je s 1,55 promila alkohola u organizmu oduzeo prednost prolaska na raskrižju vozaču drugog osobnog automobila pri čemu je nastala materijalna šteta. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Unazad 24 sata policijski službenici su intervenirali u tri slučaja, i to jednom slučaju zbog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u drugom slučaju zbog povrede odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te u trećem slučaju zbog kršenja odredbi Zakona o strancima. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući optužni prijedlozi.

 

Jučer oko 17 sati u Policijskoj postaji Nova Gradiška 21-godišnjak je prijavio krađu 200 metara električnog kabla iz tavanskih prostorija kuće. Policija je na kriminalističko istraživanje dovela 24-godišnjaka s područja općine Rešetari, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je on u razdoblju od 5. veljače do 5. ožujka s tavanskih prostorija kuće u Novoj Gradiški otuđio četiri koluta električnih kablova ukupne dužine oko 200 metara. Protiv njega slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški.

Related Post