POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

872 0

Preksinoć između 21 i 22 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su u suradnji sa službenicima mobilne jedinice carine, temeljem sudskog naloga pretražili osobni automobil VW Golf

(BiH nacionalnih oznaka i broja) kojim se koristio 29-godišnji (državljanin Republike Hrvatske) s prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Pritom su u unutrašnjosti vozila pronašli 10 paketa opojne droge tipa marihuana, težine 9801,29 grama. U suradnji sa državnim odvjetništvom 29-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden u Županijski sud u Slavonskom Brodu.

 

Tim povodom danas je u prostorijama policijske uprave održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj su nazočni bili predstavnici Carinarnice Slavonski Brod pomoćnik pročelnice Branimir Pekić i načelnik Odjela za nadzor Dubravko Pekarić, te predstavnici PU; Odjel kriminalističke policije Marijan Vargašević i načelnik Postaje granične policije Slavonski Brod Milan Budimir i brojni predstavnici medija.

Glasnogovornica PU Kata Nujić je u uvodnom dijelu upoznala predstavnike medija o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad 29-godišnjakom i njegovom privođenju uz kaznenu prijavu u Županijski sud zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga. Potom je riječ dala pomoćniku pročelnice Carinarnice Slavonski Brod Branimiru Pekiću, koji je govorio o zajedničkoj suradnji policije i carine, istaknuvši zasluge carinskih službenika u otkrivanju veće količine droge. Načelnik Odjela za nadzor Dubravko Pekarić je upoznao predstavnike medija o načinu rada carinskih službenika, te opisao trenutak kad su carinski službenici izrazili sumnju da se u vozilu nalazi droga, do trenutka ishodovanja sudskog naloga za pretragu vozila i zajedničke suradnje sa policijom.

Marijan Vargašević je pojasnio da droga u vrijednosti oko 150 tisuća kuna (i do 300 tisuća kuna, kada se upakira „usitno“ i dođe u ruke dilerima) dolazi iz Bosne i Hercegovine, te je namijenjena tržištu u Republici Hrvatskoj. Također je dodao kako policija nastavlja daljnji rad i suradnju u vezi suzbijanja krijumčarenja droge preko granice. Na upite novinara, također je odgovarao i načelnik Postaje granične policije Milan Budimir.

Related Post

TRAKTOROM NAMJERNO PREGAZIO OVCE

Autor - 07/01/2014 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 7. siječanj 2013. – Policijski službenici su jučer oko 15 sati uhitili 60-godišnjaka s područja općine Gornji Bogićevci…