POLICIJSKI VIKEND

352 0

28. veljače 2012. – Za vikend je na području policijske uprave

evidentirano 20 kaznenih djela od kojih 11 protiv imovine, pet protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. U području prometa dogodilo se devet prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim osobama (tri osobe lakše ozlijeđene) i sedam s materijalnom štetom. Bilježe se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Zabilježene su dvije policijske intervencije zbog nasilja u obitelji i sedam zbog narušavanja javnog reda i mira.

 

Marihuana u automobilu

 

U subotu oko 15.10 sati policija je u Slavonskom Brodu, na raskrižju Sjeverne ceste i naselja Trešnjica policijski službenici su kontrolirali osobni automobil Audi, kojim je upravljao 31-godišnjak. Pritom su kod vozača pronašli 63 grama marihuane. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 

Vozio bez dozvole i izazvao prometnu nesreću

 

U petak oko 22.20 u Slavonskom Brodu na raskrižju Sjeverne vezne ceste i Vinogradske dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Do prometne nesreće je došlo jer 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Daewoo koji nije registriran i tehnički pregledan, prilikom skretanja ulijevo nije propustio osobni automobil Mazda koji se kretao iz suprotnog smjera s prednošću prolaska, pa je došlo do udara prednjeg dijela vozila Daewoo u prednji dio Mazde. U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 21-godišnji vozač osobnog automobila Mazde i 18-godišnja putnica i zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Prilikom vožnje nisu koristili sigurnosni pojas. Kod 20-godišnjeg vozača vozila Daewoo, alko-testom je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 0,61 promila, a upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje. Također je utvrđeno da je na vozilo postavio ne pripadajuće registracijske pločice. Protiv 20-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprava i prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznim osiguranjima, dok protiv 21-godišnjaka i 18-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog (ne korištenje sigurnosnog pojasa).

 

Potukli se starci

 

Oko 16.45 sati u nedjelju u Slavonskom Brodu, Alojzija Stepinca, dvojica muškaraca su narušavala javni red i mir. Utvrđeno je da su se 76-godišnjak i 65-godišnjak zbog ranijih nesuglasica posvađali, međusobno se vrijeđajući riječima, a u jednom trenutku je 65-godišnjak šakom udario 76-godišnjaka. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja. Policija protiv obojice podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Related Post