POLICIJSKI VIKEND : Lovili lopove, razbojnike i pijane vozače

331 0

SAŽETAK – Tijekom vikenda, na području policijske uprave,

evidentirano je 18 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (15). U području prometa se dogodilo 10 prometnih nesreća od kojih pet (5) s ozlijeđenim osobama i pet (5) s materijalnom štetom. Pritom je jedna (1) osoba teško ozlijeđena, dok je sedam (7) osoba lakše ozlijeđeno. Evidentirana su četiri (4) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i sedam (7) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U jednom (1) slučaju policija je utvrdila kršenje članka 95 Obiteljskog zakona.

 

 

SEKUNDARNE SIROVINE NA METI LOPOVA

 

– U petak, oko 14.30 sati, 64-godišnjak je u Policijsku postaju Nova Gradiška, prijavio da mu je netko iz zaključane šupe u blizini Visoke Grede, otuđio više raznih predmeta i auto dijelova od inoksa, bakra, aluminija i slično. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili, da su 19-godišnjak i 21-godišnjak provalili u njegovu šupu i otuđili razne predmete i dijelove, te drugi metalni otpad, koji su prodali u stanicama za otkup sekundarnih sirovina. Policija protiv dvojice mladića podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

TRAŽI SE RAZVOJNIK S BENZINSKE CRPKE

 

– Jučer, oko 14.05 sati u Slavonskog Broda, Đ. Pilara, nepoznata muška osoba je uz prijetnju oružjem prisilila 31-godišnjeg zaposlenika benzinske postaje, da mu preda novac. Nakon što mu je zaposlenik dao utržak od nekoliko tisuća kuna, nepoznati se udaljio. Policija traga za muškom osobom starosti oko 30 godina, visine 175 centimetara, srednje tjelesne građe, kraće smeđe kose, odjeven u svijetlu majicu kratkih rukava, kratke šarene hlače Capri (osnovna boja bijela), obuven u svijetle tenisice.

 

SA 3,66 PROMILA PREEKO GRANICE

 

– U subotu, oko 14.45 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, izlaz iz Republike Hrvatske, policajci su iz prometa isključili alkoholiziranog 59-godišnjeg vozača Renaulta iz Rijeke. Alkotestom su utvrdili koncentraciju alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 3,66 promila. Vozača su zadržali u prostorijama policije do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

NIZOZEMAC S AUDIJEM NABRIJAO 247 KILOMETARA

 

– Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su sinoć, oko 20.40 sati, na autocesti kod Starog Petrovog Sela utvrdili prekoračenje brzine. Izmjerili su brzinu od 247 kilometara na sat, kojom se kretao 26-godišnji državljanin Nizozemske, upravljajući Audijem, nizozemskih registracijskih oznaka i broja. Na toj dionici brzina je ograničena na 130 kilometara na sat. Prometni policajci su mu uručili prekršajni nalog kojim je kažnjen novčanom kaznom uz zabranu korištenja inozemnom vozačkom dozvolom u trajanju od 12 mjeseci u Republici Hrvatskoj.

 

AKTIVNOSTI PROMETNE POLICIJE

 

– Tijekom vikenda, prometna policija je u području prometa utvrdila 102 prekršaja. Najveći broj prekršaja (62) odnosio se na brzine (najveća utvrđena brzina – 247 km/h), potom nekorištenje sigurnosnog pojasa (22). U šest (6) slučajeva policija je utvrdila nazočnost alkohola u organizmu vozača (najveća utvrđena koncentracija – 2,34 promila), te šest (6) prekršaja nenošenja zaštitne kacige, neregistrirano vozilo (2), vožnja pod zabranom (2), mladi vozač (1) i nepropuštanje pješaka (1).

 

PREVENTIVNO REPRESIVNA AKCIJA

 

– U subotu, 16. lipnja policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, su u vremenu od 12 do 16 proveli preventivno represivnu akciju „Mopedi i motocikli“, pri čemu su utvrdili 26 prekršaja, od toga se 10 odnosilo na vozače mopeda i motocikla, a 16 prekršaja na ostale sudionike u prometu. Prometni policajci su u pet (5) slučajeva utvrdili prekršaj nenošenja zaštitne kacige, te u manjem broju prekršaje kao što su: upravljanje pod zabranom, nekorištenje svjetala i drugo. Policija je protiv svih prekršitelja podnijela odgovarajuće prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge.

 

AKCIJA “ALKOHOL“

 

– Prometni policajci su također u subotu, 16. lipnja, od 23 do 5 sati proveli akciju „Alkohol“ i utvrdili 31 prekršaj. Najveći broj prekršaja se odnosio na brzine (9), potom nekorištenje sigurnosnog pojasa (7). U pet (5) slučajeva utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu vozača, a u manjem broju, po jedan (1) slučaj utvrđeni su ostali prekršaji (parkiranje, neregistrirano vozilo, nepropuštanje pješaka i drugo). Protiv svih prekršitelja policija je podnijela obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge Prekršajnom sudu.

Related Post