PREMIJERKA KOSOR NA PROSLAVI 90. OBLJETNICE ĐURE ĐAKOVIĆA

997 0

SLAVONSKI BROD 18. veljače 2011. – Povodom 90. Obljetnice tvornice Đuro Đaković, upriličena je svečanost proslave na kojoj je nazočila i Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. U sklopu svečanosti, premijerka je zajedno sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Uprave Holdinga ĐĐ obišla i poligon u Kindrovu na kojemu

su prikazane mogućnosti BOV-a proizvedenog upravo u tvrtki Đuro Đaković. Čestitajući radnicima i poslovodstvu “Đure Đakovića” 90. obljetnicu, predsjednica vlade osvrnula se na projekt proizvodnje borbenih oklopnih vozila, koji se provodi u “Đuri Đakoviću” u suradnji s Ministarstvom obrane, ocjenjujući da je riječ o sjajnom proizvodu i projektu koji ide uspješno dalje.

Predsjednik uprave Holdinga “Đuro Đaković” Zdravko Stipetić osvrnuo se na dugogodišnju prošlost ove tvrtke, te istaknuo da je u sklopu Holdinga 7 tvrtki sa ukopno 917 zaposlenih, a njegovo ime nosi još 19 tvrtaka iz njegova sastava koje su privatizirane i zapošljavaju oko 2500 radnika. I premijerka Kosor i predsjednik Uprave Stipetić pozitivno su ocijenili dosadašnju suradnju Vlade RH i ove tvrtke te istaknuli optimističnost prema budućim projektima i otvaranju ka inozemnim tržištima. Okupljenima se obratio i župan Danijel Marušić, koji je govoreći o Đuri Đakoviću i čestitajući svim radnicima i vodstvu ove tvrtke, istaknuo kako se gospodarski razvoj na ovim prostorima uvijek promišljao uz Đuru i sa Đurom Đakovićem.

Župan Danijel Marušić

 

Premijerka Jadranka Kosor

 

 

 

Related Post