PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU

189 0

SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA – U vremenu od 25. travnja do 1. svibnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, pojačano su nadzirali promet. Tom prilikom sankcionirano je 464 prekršaja.

Od toga se najveći broj prekršaja odnosio na nepropisne brzine, te je utvrđeno 272 takva prekršaja, od čega se najviše (127) nepropisno vozilo u naselju i to brzinom koja je od 10 do 20 km/h veća od prometnim znakom dopuštene brzine. U 17 slučajeva, policijski službenici su u organizmu vozača očitali koncentraciju alkohola. Također je utvrđeno 49 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa (47 prekršaja odrasle osobe, 2 slučaja nepropisnog prijevoza djece), te su u manjem broju sankcionirani i ostali prekršaji u prometu (pretjecanje i obilaženje, upravljanje bez položenog vozačkog ispita, istek važenja prometne dozvole, korištenje mobitela tijekom vožnje, nekorištenje zaštitne kacige i dr).

 

Najveća brzina u naselju, izmjerena u Šumetlici iznosila je 119 km/h, a izvan naselja na autocesti A3 izmjerena je nepropisna brzina od 221 km/h. Najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 1,99 promila.

 

U okviru provođenja ovih aktivnosti u području prometa se dogodilo 20 prometnih nesreća od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a 14 osoba je lakše ozlijeđeno, te 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Related Post

DOŠAO S PUPŠKOM I PUCAO

Autor - 30/04/2015 0
OKUČANI, 30. travanj 2015. – Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Okučana zbog sumnje u počinjenje više…