PROMETNA POLICIJA U AKCIJI

752 0

SLAVONSKI BROD – U proteklom tjednu od 31. kolovoza do 6. rujna prometna policija je provela niz preventivno-represivnih aktivnosti u prometu u cilju bolje sigurnost i sprječavanju činjenja prekršaja i smanjenja broja

prometnih nesreća. Tijekom proteklog tjedna policija je poduzela 517 mjera prema prekršiteljima prometnih propisa. Zbog alkohola iz prometa je isključeno 18 vozača, a zbog nepropisne brzine policijski službenici su postupali u 236 slučajeva. Zatečeno je šest osoba koje upravljaju vozilima bez položenog vozačkog ispita i tri vozača koja su upravljala pod zabranom. U prometu su zatečena četiri neregistrirana vozila, jedno tehnički neispravno i jedno kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Policija je zatekla šest vozača koja nisu koristili zaštitnu kacigu, a imali su tu obvezu. Utvrđen je jedan prekršaj pješaka i jedan prekršaj vozača prema pješacima. Tijekom proteklog tjedna dogodilo se 25 prometnih nesreća od kojih 22 prometne nesreće s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

 

U cilju osiguranja povoljnog stanja sigurnosti povodom početka školske godine, a posebno radi zaštite mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji su od ranije poznati kao generatori asocijalnog i delikventnog ponašanja mladih, policija je ovaj vikend zajedno s drugim institucijama provela pojačane preventivno-represivne aktivnosti na području gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška. Aktivnosti su usmjerene na nedozvoljeno točenje i distribuciju alkohola i drugih sredstava ovisnosti, u i ispred ugostiteljskih i trgovačkih objekata, okupljalištima mladih u zonama parkova, igrališta, odgojno obrazovnih i domskih ustanova i drugih javnih prostora na kojima su ranije evidentirana delikventna ponašanja, narušavanje javnog reda i mira, uništavanja i oštećivanja imovine, ugrožavanja cestovnog prometa, nedozvoljeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina. Tijekom provođenjem ove akcije utvrđeno je 24 prekršaja protiv javnog reda i mira (odavanje pijančevanju 18 prekršaja i šest prekršaja tučnjava u alkoholiziranom stanju), četiri prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (davanje alkohola pijanoj ili maloljetnoj osobi), dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 10 prekršaja iz Obiteljskog zakona (nedozvoljeni noćni izlasci osoba mlađih od 16 godina) i sedam prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici će provoditi i u dane idućeg vikenda.

Related Post

TRAŽI SE UZROK SMRTI

Autor - 08/09/2013 0
Danas oko 15,00 sati u ciglarskim barama kod Osječke ulice u Slavonskom Brodu je pronađeno mrtvo tijelo nepoznate muške osobe.

UTVRĐUJE SE IDENTITET

Autor - 13/09/2013 0
U šumskom predjelu na području općine Podcrkavlje danas oko 11 sati djelatnici Hrvatskih šuma su prilikom obavljanja šumskih radova pronašli…