PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. MIHAELA I OBILJEŽEN DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA

3305 0

Autor Franjo Samardžić

STARA GRADIŠKA, 29. rujna 2017. – Starogradiščani su danas proslavili blagdan zaštitnika župe sv. Mihaela i Dan općine Stara Gradiška.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja općine, za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne i neovisne domovine Hrvatske i oslobađanje zapadne Slavonije i općine Stara Gradiška u RVO „Bljesak“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Pod predsjedanjem Tvrtka Beganovića održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je općinski načelnik Velimir Paušić govorio o postignućima u proteklih nekoliko godina, te planovima i naporima koji se ulažu u daljnje unapređenje komunalne i društvene infrastrukture i ukopan napredak i stvaranje boljih uvjeta za život stanovništva. Ono što zabrinjava, istaknuo je, loša je demografska slika, sve manje rođene djece i odlazak mladih. Postavio je stoga pitanje čemu izgradnja komunalne i društvene infrastrukture ako se desi, a to je i moguće, da se tijekom godine na području općine ne rodi ni jedno dijete. Smatra da je glavni razlog takvog stanja nerazvijeno gospodarstvo.

S njim se složio Pavo Klarić, općinski načelnik u Gornjim Bogićevcima, koji je u ime općinskog načelnika Ace Vidakovića iz Okučana, zamjenika načelnika Igora Šupice iz Dragalića i predsjednika Općinskog vijeća Hrvoja Žakića iz Cernika, Starogradiščanima čestitao blagdan i Dan općine.

Na svečanoj sjednici su, uz općinske vijećnike, nazočni bili Ivica Kardum, stručni suradnik u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Brodsko-posavske županije, Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i Ivana Mijatović, vršiteljica dužnosti ravnateljice OŠ Okučani, te predstavnici udruga i trgovačkih društava koja djeluju na području Općine Stara Gradiška.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda da se dodijele ovogodišnja općinska priznanja koja su uručili načelnik Velimir Paušić, zamjenik načelnika Damir Figurić i predsjednik Općinskog vijeća Tvrtko Beganović.

Nagradu općine je dobila Dijana Sjeverac, učiteljica iz OŠ Okučani – područna škola Stara Gradiška, za postignute rezultate u stručno pedagoškom radu te osobito zalaganje u izvanškolskim aktivnostima.

Plakete Općine Stara Gradiška dobili su Restoran “Složna Braća” iz Novog Varoša, vlasnika Šimuna Džolana za ostvarene poslovne rezultate i dugogodišnji predan rad u ugostiteljskoj djelatnosti, te bivši načelnik PU Brodsko-posavske Ante Zovak za osobit uspjeh i doprinos na području društveno korisnog rada od posebnog interesa za općinu Stara Gradiška. U ime nagrađenih zahvalila se Dijana Sjeverac.

U crkvi sv. Mihaela u povodu blagdana služena je sveta misa.

 

.

Related Post

POLICIJA U PREVENTIVNOJ AKCIJI

Autor - 07/04/2013 0
REŠETARI, 7. travanj 2013. – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška 4. travnja su započeli sa provedbom prve faze projekta…