RASPISAN NATJEČAJ ZA IZGRADNJU KRUŽNOG TOKA KOD KAUFLANDA

3241 0

NOVA  GRADIŠKA – Gradonačelnik Vinko Grgić, kako je najavio na jednoj od posljednjih sjednica Gradskog vijeća u  bivšem sazivu,  nastavlja s realizacijom projekta  kompletnog prometnog uređenja  grada.  Gradi se kružni tok kod župne crkve, a raspisan je, kako  kaže,  natječaj i za  izgradnju kružnog toka kod Kauflanda.

-Hrvatske ceste raspisale su natječaj, a vrijednost radova je 3,1 milijun kuna. Moramo nastaviti razgovor s Županijskom upravom za ceste da se dogovorimo, kao što je obećano,  prebacivanje semafora  kod Kauflanda  na križanje kod Fine ili  na križanje kod Tanga. Razgovarat ćemo i o postavljanju usporivača prometa kod podvožnjaka što su također obećali, kao i ugibalište za autobuse u Kovačevcu – kaže Vinko Grgić.

Gradonačelnik se pita zašto se stalo s projektom južne gradske obilaznice, pa će  i na tome inzistirati. Radi se i na projektu kružnog toka kod  gradske upravne zgrade i uređenja  prostora ispred nje  koji nije obuhvaćen uređenjem parka. Planira se sa te strane   zatvoriti promet za dostavna vozila u Ulicu slavonskih graničara i  otvoriti ulaz  sa istočne strane za što je potrebno  pomaknuti križ.

Related Post

Knjižnica u gostima

Autor - 05/04/2017 0
Autor I. Herceg SMRTIĆ – Uskrsni zeko stigao je u Područnu školu Smrtić. Zanimljivu, vedru, veselu i kreativnu radionicu za…

SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Autor - 11/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Gradska organizacija HDZ-a tradicionalno humanitarnom akcijom obilježava 11. veljače – Svjetski dan bolesnika. Tim…