Uspješni mladi novogradiški stolnotenisači

2211 0

Autor Ivan Capan
NOVA GRADIŠKA, 18. STUDENI 2019. – Nakon napete subote u kojoj su seniori STK STRMCA ostvarili važnu pobjedu protiv Podravke iz Koprivnice, najmlađe snage su morale za stolove u nedjelju. U Slavonskom Brodu se odigrao 2 regionalni turnir za kategorije klinci i najmlađi kadeti.
Prvi se održao turnir u kategoriji klinci i nastupala su dva predstavnika STK STRMAC, Bruno Gubić i Petar Grgić. Bruno Gubić je oSvojio zlatnu medalju, a Petar Grgić brončanu. Dečkima je ovo prvi turnir na kojem su nastupali, no uspjeli su pobijediti tremu i ostvariti uspjeh.
Nakon toga su na teren izašli najmlađi kadeti. Za STK Stmac su nastupili Marko Krilj, Luka Galik, Niko Matić i Antonio Lazić. Stolnotenisači Strmca su i ovoj kategoriji ponovili uspjeh prvo mjesto i treće mjesto. Marko Krilj je nakon nesretnog poraza u grupi išao u borbu u utješni ždrijeb i tamo zabilježio uvjerljive pobjede i bio prvoplasiran u utješnom ždrijebu. Luka Galik je nakon velike borbe prošao grupu, no u četvrtfinalu je igrao protiv drugoplasiranog na rang listi i nije uspio.
Antonio Lazić je bio siguran u četvrfinalu i sa pobjedom prošao dalje. Polufinale je donijelo međusobni meč naših dječaka u kojem pobjeđuje Niko Matić sa 3:1.
I onda finale, protivnik Niki je bio Karlo Filković iz STK Brod iz Slavonskog Broda, dječak koji već dvije godine dominira regijom Slavonija Zapad, i nakon dramatične borbe u svim setovima koji su bili napeti Niko uspijeva pobijediti sa 3:1. Sve čestitke našim dečkima i drago nam je da su krenuli seniorskim stopama.
Idući tjedan klupske obveze miruju, no u Novoj Gradišci će se u organizaciji STK STRMAC odigrati prvenstvo Hrvatske za osobe oštećenog sluha, turnir će biti u društvenom domu u subotu 23.11.2019. Satnicu ćemo naknadno objaviti.

Related Post