VIKEND AKCIJA ALKOHOL: u Novoj Gradiški napuhao 1,81 promila

784 0

Foto: Jakša Samardžić,  Ilustracija

 

Sankcionirano 14 alkoholiziranih vozača

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, proveli su tijekom vikenda preventivno represivnu akciju u prometu s naglaskom na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom nadzora, alko-testirano je 145 vozača, od kojih je 14 vozača bilo pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola od 1,81 promila očitana je u organizmu 25-godišnjaka u Novoj Gradiški, dana 25. veljače, oko 1 sati, u Ljubibratićevoj ulici. Alkoholizirani vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv istoga podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

U sklopu preventivno represivne akcije utvrđeno je 149 prometnih prekršaja, od kojih 43 prekršaja nepropisnih brzina, 22 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

 

Vozači oprezno u prometu!

S obzirom na to da je tijekom vikenda došlo do promjene vremenskih uvjeta (snježne padaline), apeliramo na vozače da budu oprezni u prometu i poštuju prometne propise, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te također da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje kako je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.
Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom.

Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu na vozilu.

Related Post