Zagrebački branitelji dodijelili priznanje Općoj bolnici N. Gradiška za doprinos u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja

709 0

Autor Franjo Samardžić

Hrvatski časnički zbora Grada Zagreba i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade odali su priznanje Općoj bolnici Nova Gradiška, za doprinos koji su njeni djelatnici dali u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja na novogradiškoj bojišnici tijekom 1991. i 1992. godine.

NOVA GRADIŠKA, 9. prosinac 2018. – Svečanu sjednicu Gradskog vijeća upriličenu u povodu Dana grada pukovnik u mirovini Rudolf Klicper, iskoristio je kao priliku da u ime Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade preda priznanje Općoj bolnici Nova Gradiška, za doprinos koji su njeni djelatnici dali u zbrinjavanju ranjenih hrvatskih branitelja na novogradiškoj bojišnici tijekom 1991. i 1992. godine.

Podsjetimo, 99. brigada ZNG/HV sastavljena od pripadnika iz zagrebačke Gradske četvrti Peščenica branila je Novu Gradišku na novogradiškoj bojišnici za vrijeme najžešćih borbi. u jesen i zimu 1991. godine i početkom 1992. godine.

Zagrebački branitelji nisu zaboravili doprinos koji je Opća bolnica Nova Gradiška, iako i sama na meti neprijateljskog dalekometnog topništva, imala u životima ranjenih hrvatskih branitelja. Priznanje Općoj bolnici pukovnik Klicper uručio je ravnatelju dr. Josipu Kolodzieju.

Dodajmo da Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade i Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba, predvođeni ratnim zapovjednikom, pukovnikom Ivicom Babićem, pukovnikom Rudolfom Klicperom ne propušta niti jedno obilježavanje obljetnica Domovinskog rata u Novoj Gradiški. Redovni su gosti Grada Nova Gradiška i novogradiških branitelja.

Related Post