ZAHVALA HEROJIMA DOMOVINSKOG RATA

672 0

Bpz

SLAVONSKI BROD 4. kolovoza 2011. – Danas su, uoči 16. godišnjice veličanstvene akcije Oluja i najvećeg hrvatskog blagdana – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred središnjeg križa na gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Uz

predstavnike Brodsko – posavske županije predvođene zamjenicom župana Ružicom Vidaković, vijence su položili i predstavnici Grada Slavonskog Broda, PU Brodsko-posavske, brojnih udruga i stranaka. Molitvu je predvodio dekan brodskog dekanata prečasni Ivan Ćurić.

Već tradicionalno, svi su se zatim uputili prema spomeniku poginulim braniteljima, gdje su položili cvijeće i upalili svijeće, a zatim se s ponosom i tugom poimence zahvalili svim braniteljima čija su imena uklesana na spomeniku. Stradalim herojima Domovinskog rata, čiji su životi utkani u temelje Domovine, nikada nećemo moći zahvaliti za žrtvu, ali ćemo njihovo ime i djelo zauvijek sačuvati od zaborava.

Sveta misa za Domovinu, sve pokojne i poginule, služit će se u petak, 5. kolovoza 2011. s početkom u 19,00 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju.

U Novoj Gradiški

Related Post