ŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ POSJETIO PRVAŠIĆE PRVOG DANA NOVE ŠKOLSKE GODINE

1267 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 4. rujna 2017. Kao i dosadašnjih godina, Brodsko-posavska županija podržala je akciju „Povratak u školu” Radio „Slavonije” u sklopu koje zajednički obilaze učenike prvih razreda nekih od škola s područja županije kako bi im zaželjeli dobrodošlicu u školske klupe i uspješan početak školske godine. Tom prigodom prvašiće daruju prigodnim darovima kako bi im uljepšali prvi dan škole.

Ovogodišnji obilazak, župan Danijel Marušić, njegov zamjenik Damir Mirković kao i pročelnica za školstvo Anica Vukašinović, započeli su u Općini Bebrina gdje su, u pratnji općinskog načelnika Ivana Brzića i ravnateljice bebrinske Osnovne škole „Matija Antun Reljković” Marije Rosandić posjetili učenike prvog razreda Područne škole u Kaniži.

Nakon toga zajedno s načelnicom Općine Vrpolje Ankicom Zmaić i ravnateljem škole Miroslavom Zmaićem posjetili su i prvašiće vrpoljske Osnovne škole „Ivan Meštrović”, a današnji obilazak završili obilaskom Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” u Starom Petrovom Selu gdje su ih dočekali načelnik općine Nikola Denis te ravnateljica Zrinka Dejanović.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima župan Marušić zaželio je puno sreće u novoj školskoj godini, a današnji obilazak škola bio je prigoda i za razgovor s ravnateljima kao i općinskim načelnicima o dosada učinjenom na području obnove, dogradnje ili rekonstrukcije kao i budućim prioritetima u sklopu Plana tekućeg i investicijskog održavanja Brodsko-posavske županije za 2017. godinu.

U Područnoj školi u Starim Perkovcima u Općini Vrpolje prošle su godine obnovljeni parketi a uspješno se privodi kraju i energetska obnova matične škole u Vrpolju. Upravo energetska obnova uz druge oblike podizanja obrazovnih standarda, jedna je od prioriteta Brodsko-posavske županije. Ove godine ponovno kreće projekt „S osmijehom u školu”, za koji je županija osigurala 8 milijuna kn bespovratnih sredstava za rad pomoćnika u nastavi za 54 učenika s teškoćama u razvoju 21 školi na području županije.

Related Post