U Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ promovirana zbirke pjesama “Božuri” Slađane Rajčević

1280 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Povodom obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci 22. listopada 2021. godine održana je promocija zbirke pjesama “Božuri” studentice Učiteljskog studija u Slavonskom Brodu, mlade i jedinstvene autorice Slađane Rajčević.

U slobodno vrijeme, u stanci od učenja i odmaranja od faksa, kada  kad joj dođe inspiracija i potreba za pisanjem, piše poeziju i stvara nove pjesme. Počela je s pisanjem prije nepune dvije godine, kada je napisala i svoju prvu prekrasnu pjesmu.

Naslov zbirke pjesama “Božuri” je isti kao i prva pjesma nastala u njenoj zbirci, potaknuta djetinjstvom i predivnim cvijećem koje je raslo u vrtu njezine bake.Božuri su cvijeće u vrtu njezine bake, ali i stvarne osobe u njenom životu koje su je potaknule na stvaranje tako lijepih stihova ( majka, otac, stric, baka, djed, prijateljica dečko…) 

Pjesme govore o ljubavi, životu, obitelji, snovima, odlaženju onih koje neizmjerno volimo i uvijek ćemo ih voljeti i vječno će živjeti u našim srcima. 

Lektorica zanimljive zbirke pjesama je njezina nastavnica iz osnovne škole Anita Kurtušić, prof., a ilustrator zbirke pjesama je profesor s fakulteta Goran Kujundžić. Još nešto po čemu je ova zbirka pjesama neobična i sasvim drugačija od klasičnih je upravo to što niti jedna njezina pjesma nema naslova nego rimske brojeve koji označavaju redoslijed kako je nastajala koja pjesma i kako ju je pisala. Trenutno autorica piše i stvara nove pjesme za drugu zbirku koja će vjerujemo ubrzo ugledati svjetlo dana i sve nas još jednom oduševiti svojim stihovima.

-„Božuri“-  zbirka pjesama nalazi se na policama naše knjižnice „Grigor Vitez“ u Gornjim Bogićevcima i krasi naš prostor. Knjižnica je imala čast i zadovoljstvo ugostiti mladu i talentiranu pjesnikinju što je stvarno rijetkost u današnje vrijeme, da tako mlada i ambiciozna djevojka pronađe prekrasan način i samo svoj način izražavanja. Zato sve pohvale mladoj autorici i sretno u daljnjem pisanju navodi Jasminka Klarić, voditeljica  Narodne knjižnice i čitaonice “Grigor Vitez” Gornji Bogićevci. 

Related Post