11 NOVOZARAŽENIH: Slavonski Brod 8, po jedna osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bebrina i Podcrkavlje

471 0

SLAVONSKI BROD, 11. rujna 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je jedanaest (11) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije te još jedne osobe koja ima prebivalište u drugoj županiji. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (8) te po jedna osoba s područja općina Staro Petrovo Selo, Bebrina i Podcrkavlje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 494, dok je broj aktivnih slučajeva i dalje 100 (isto kao i prethodni dan). Hospitaliziranoje11 osoba (istokao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze473 osobe (3 osobemanje u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – Navodi se u današnjem priopćenju Stožera CZ BPŽ.

Related Post