13 NOOZARAŽENIH:  Nova Gradiška 4, Slavonski Brod 4, općine Gornji Bogićevci i Davor 2, Sibinj 1

817 0

Aktivnih slučajeva 100, u bolnici 11, u samoizolaciji 476 osoba

 

SLAVONSKI BROD, 10. rujna 2010. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je trinaest (13) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (4), grad Nova Gradiška (4), općina Gornji Bogićevci (2), općina Davor (2) te općina Sibinj (1).

 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 485, dok je broj aktivnih slučajeva 100 (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 476 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan).

 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – priopćio je danas Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZBPŽ.

Related Post