15. MEĐUŽUPANIJSKA STOČARSKA IZLOŽBA

755 0

Auto: BPZ / novagra

SLAVONSKI BROD, 28. svibanj 2012. – Međužupanijska stočarska izložba privukla je u subotu i nedjelju brojne posjetitelje. U dva dana, koliko je izložba trajala, mogli su se vidjeti brojni primjerci goveda, konja,

svinja, ovaca, koza i peradi šezdesetak izlagača iz pet slavonskih županija. Najbolji primjerci su ocjenjeni i nagrađeni.

 

Tako je kod steonih junica simentalske pasmine prvo mjesto osvojila junica Mirka Koturića iz Babine Grede. Titulu najbolje prvotelke simentalske pasmine odnijela je krava Vladimira Čevizovića iz Gornjih Crnogovaca, dok je u kategoriji ostalih goveda simentalske pasmine titulu šampionke odnijela krava Hinka Mikanovića iz Podvrškog, a prvo mjesto krava Stjepana Šoldre iz Bebrine.

 

U dijelu izložbe posvećenom konjogojstvu titulu šampiona odnio je lipicanski pastuh državne ergele lipicanaca Đakovo čiji je vlasnik Antun Dorić, dok je prvo mjesto osvojio pastuh Nikole Jankovića iz Gundinaca. U klasi lipicanskih kobila prvo je mjesto osvojila kobila Ivana Kadića iz Gundinaca, a u klasi lipicanskih omica najbolja je omica vlasnice Ivanke Dragičevići z Slavonskog Broda i uzgajivača Borisa Ferfolja iz Slavonskog Broda.

 

Osim izložbenog dijela, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim popratnim sadržajima kao što su revijalne utakmice u vožnji fijakerom i dvoprezima. Kao i dosadašnjih godina pokrovitelj izložbe bilo je Ministarstvo poljoprivrede dok su suorganizatori bili Hrvatska poljoprivredna komora, Poljoprivredno-savjetodavna služba, Obrtnička komora županije i Razvojna agencija CTR. Drugog dana sajma, okupljene su pozdravili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Related Post

ORIOVITA 2016.

Autor - 06/06/2016 0
U konkurenciji preko pedeset natjecateljskih ekipa, titulu najboljeg fiš-majstora osvojila je Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka, koju…