150 SKUPŠTINA DVD NOVA GRADIŠKA: Ivana Trupina jednoglasno izabrana za predsjednicu

4317 0

NOVA GRADIŠKA, 18. travnja 2021. – Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška održalo je 150. po redu izvještajnu, ali ove godine i izbornu skupštinu. Ivana Trupina potvrdila je svoj petogodišnji mandat i jednoglasno je izabrana za predsjednicu DVD-a, a Antun Tot za dopredsjednika. Novi zapovjednik Društva je Vladimir Lukačević, naš sugrađanin s tridesetogodišnjim iskustvom u vatrogastvu, a njegov zamjenik Franjo Barić.

Članovi su također izabrali predstavnike u izvršnim tijelima DVD-a Nova Gradiška i predstavnike u Vatrogasnoj zajednici Grada Nova Gradiška te Vatrogasnoj zajednici Brodsko-posavske županije.

Ivana Trupina napravila je kratki osvrt na period od 2019. godine kada je preuzela dužnost predsjednice DVD-a Nova Gradiška.
Svim sastancima, sjednicama Upravnog i Nadzornog odbora, Skupštinama nazočio je broj članova dovoljan za pravovaljano odlučivanje, u 2020. godini pojavom koronavirusa nastupile su zabrane okupljanja te su sve aktivnosti smanjene ili svedene na minimum, no Društvo je pronašlo način da se održi na okupu. Povećavao se broj novih i podupirućih članova, voljnih dati svoj doprinos novogradiškom vatrogastvu, a povećala su se također i financijska sredstva Društvu na stavci donacija Županije i privatnih osoba, kojom je nabavljena oprema za rad s djecom i mladeži.

Ponosna je predsjednica Trupina na najmlađe članove koji su ovog proljeća krenuli na osposobljavanje za vatrogasnu mladež jer smatra da je vatrogastvo humani čin koji treba voljeti i njegovati od malih nogu.
2021. godina je godina u kojoj novogradiški vatrogasci slave 150 godina postojanja i nastavljaju s promoviranjem vatrogastva u Novoj Gradiški, ali i šire.

Related Post