19-GODIŠNJAK KROZ BATRINU VOZIO 134 km/h

2092 0

Policija i dalje pojačano nadzire promet i upozorava vozače da prilagode brzinu vožnje uvjetima i stanju na cestama

SLAVONSAKI BRO0D, 19. ožujka 2018. – Prošli tjedan (od 12. do 18. ožujka), prilikom pojačanih nadzora prometa, policijski službenici su evidentirali 509 prometnih prekršaja, od čega 169 prekršaja nepropisnih brzina, 158 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droga, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.  U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača osobnog automobila (24-godišnjak) iznosila je 1.70 promila (utvrđena 13. ožujka, oko 18.15 sati, na autocesti A3). Također je utvrđeno, da je 52-godišnjak upravljao biciklom, pod utjecajem alkohola (s 1.69 promila, dana 18. ožujka, oko 0.50 sati, u Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu). Najveća brzina izvan naselja (na autocesti A3), iznosila je 201 km/h (osobnim automobilom upravljao 42-godišnji državljanin Kosova). U Brodskom Stupniku, osobnim automobilom upravljao je 42-godišnjak, krećući se brzinom od 118 kilometara na sat, a u Batrini (17. ožujka), 19-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, krećući se brzinom od 134 km/h.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i dalje će pojačano nadzirati promet tijekom ožujka. Pritom će koristiti svu raspoloživu opremu i tehniku, a naglasak policijskih kontrola će biti vožnja pod utjecajem alkohola i droga, no sankcionirati će i druge prometne prekršaje, kao što su nepropisne brzine, nekorištenje sigurnosnih pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje i sl.

Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja. 

Policija podsjeća sudionike u prometu na obvezu korištenja zimske opreme, te obvezu čišćenja snijega i zaleđenih vjetrobranskih stakala, prije uključivanja vozila u promet. Također je bitno u zimskim uvjetima brzinu vožnje svoga vozila, prilagoditi uvjetima i stanju na cestama, a ako se polazi na duže putovanje, pravovremeno se informirati o vremenskim uvjetima.

Related Post