19. memorijalni turnir Cvitković-Vukšić

506 0

 

22. prosinac 2011. I ove godine, MNK

Unitas iz Nove Gradiške organizira tradicionalni, ovaj put 19. memorijalni malonogometni turnir Cvitković-Vukšić u počast dvojici poginulih novogradiških nogometaša u Domovinskom ratu. Turnir se održava kao i svake godine 30. prosinca na dan kada su Davorin Cvitković i Domagoj Vukšić toga datuma 1991. godine poginuli na novogradiškoj bojišnici. Lani su, uz uobičajene posjete njihovim grobovima, memorijalni turnir i odavanje počasti, njegovi preživjeli suborci otkrili spomen ploču na bojišnici u Širincima gdje su ova dva nogometaša poginula. Naslov pobjednika od prošle godine brane novogradiški klubovi: juniori Sloge i veterani Toro Contra.

 

 

Ove godine prijatelji i suborci dvojice poginulih nogometaša okupit će se u 12 sati 30. prosinca pred grobljem, a zatim će zajednički poći do grobova Vukšića i Cvitkovića i zapaliti svijeće i položiti vijence, kao i na središnjem spomeniku na Trgu dr. Franje Tuđmana.

 

U 14 sati će početi memorijalni turnir gdje će prvu utakmicu odigrati juniori Elektrotehničke škole i Gimnazije, potom u 14,35 igraju također juniori novogradiške Sloge i Mladosti iz Cernika, u 15.15 nastupaju mlađi pioniri Sloge i Mladosti, a u 15,45 igraju juniori za 1. mjesto. U 16,30 je otvorenje Memorijala Cvitković-Vukšić, kada će govoriti kao i proteklih godina o poginulima Ivo Petranović. U 16,45 igraju veterani Boca juniors i Toro Contra, a u 17,20 veterani Zbrojovke i Sedamdesetih. U 17, 55 je ekshibicijska tradicionalna utakmica rukometnih veterana dvije novogradiške osnovne škole, a u 18,30 odigrat će veterani finalnu utakmicu za 1. mjesto i time će ovogodišnji 19. Memorijal Cvitković-Vukšić biti završen. Organizaciju ovog Memorijala kao i sve dosadašnje provodi utemeljitelj Malonogometni klub Unitas Nova Gradiška.

Related Post