21. Državna smotra svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“

974 0

Slavonski Brod 2, prosinac 2019. – Folklorni ansambl Broda, Organizator jedne od najstarijih smotri folklora u Hrvatskoj izvještava da će se programi ovogodišnjeg 55. Brodskog kola završiti u subotu 07.prosinca u Donjim Andrijevcima. Naime, zajedno sa vrijednim članovima KUD-a Tomislav iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje 21. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.
-Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupini i cijelo Kulturno umjetničko društvo.
Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu u lijepoj i novoj školsko športskoj dvorani osnovne škole Viktor Car Emin u Donjim Andrijevcima u subotu 07.12. u 18,30 sati kada će započeti završni program 55. Brodskog kola – navodi Josip Perčević, predsjednik FAB-a

Nakon vrlo kratke stanke, točnije već 11. siječnja 2020. u Sikerevcima započinju programi 56. Brodskog kola sa programom koji se zove Smotra pučkih igrokaza.

Related Post

Autor - 13/04/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 13. travnja 2019. – Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne…