25. obljetnica VRO „Bljesak“ bit će obilježena sukladno situaciji pandemije koronavirusa

938 0

Autor: Franjo Samardžić
Počast poginulim braniteljima u VRO „Bljesak“ odati će samo 5 osoba, a obiteljima poginulih branitelja bit će upućena pisma sjećanja i zahvale za žrtvu u obrani Domovine i oslobađanju zapadne Slavonije
OKUČANI, 25. travnja 2020. – . Dostojanstveno i primjereno situaciji u kojoj se nalazimo, obilježavanje 25. obljetnica VRO „Bljesak“ ove će godine biti uvjetovano mjerama zaštite i sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.
Pojedinosti su u Ministarstvu hrvatskih branitelja dogovorili načelnik Općine Okučani Aca Vidakovića, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane i potpredsjednik Vlade RH Damir Krstičević, savjetnik za hrvatske branitelje predsjednika RH Zorana Milanovića general Marijan Mareković i zamjenikom načelnika GS OS RH general Siniša Jurković.
Prvog svibnja u Parku hrvatskih vitezova kod spomen obilježja „Kristalne kocke vedrine“ će vijence položiti , zapaliti svijeće i odati počast poginulim braniteljima u VRO „Bljesak“ predstavnik roditelja poginulih branitelja , ratni zapovjednik VRO „Bljesak“, predstavnici državnog vrha i načelnik Općine Okučani. Kako se navodi na web stranici Općine Okučani, ukupno pet osoba.
HRT će prenositi ovaj dio obilježavanja, a također i svetu misu zadušnicu iz kapelice Vojnog ordinarijata u Zagrebu koju će predsloviti vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan . HRT će u 20 sati na 1. programu prikazati i film o VRO „Bljesak“.
Sukladno uputama stožera o ponašanju novinara , radio i TV izvjestitelja predstavnici medija će moći prisustvovati na obilježavanju uz pridržavanje preventivnih mjera , odnosno nošenja maski , zaštitnih rukavica i održavanja propisane distance.
Obiteljima poginulih branitelja u VRO „Bljesak „ će biti upućena pisma sjećanja i zahvale za njihovu žrtvu u obrani Domovine i oslobađanju zapadne Slavonije.

Related Post