2,55 PROMILA: U Ulici Matije Gupca u N. Gradiški izazvao prometnu nesreću i pobjegao

210 0

Foto Ilustracija
NOVA GRADIŠKA – U petak (2. listopada), oko 21 sat, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom nakon koje je vozač napustio mjesto događaja.

Policija je očevidom utvrdila da se vozač kretao osobnim automobilom kolnikom ulice Matije Gupca od istoka u smjeru zapada, te izlaskom iz zavoja u lijevo nije prilagodio brzinu kretanja, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i udario u dva parkirana osobna automobila. Počinitelj prometne nesreće se s osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja, a da s oštećenim nije ispunio prava i obaveze propisane u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

21-godišnji počinitelj prometne nesreće je ubrzo pronađen, a alkotestom mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,55 promila alkohola u krvi nakon čega je u policijskoj postaji zadržan do otriježnjenja. Naknadnim provjerama, policija je utvrdila da je 21-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Policijski službenici protiv prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post

Autor - 16/01/2018 0
NOVA GRADIŠKA -8. turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović” održat će se u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole Nova…