35 STUPNJEVA ZA DOBRU ŽETVU

1709 0

NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2013. – Tjedni bez kiše, a temperature iznad 30 stupnjeva pravo su vrijeme za žeteoce. Kombajni su ušli u polja i privode kraju žetvu pivskog ječma.

Na ulazu u Tvornicu slada Slavonija slad u redovima na istovar se čeka i po nekoliko sati. U silose se sprema pivski ječam sa hrvatskih polja čiju je proizvodnju ugovorio PP kompleks Nova Gradiška na 7.700 hektara.

 

Tijekom godine ječam će se u Tvornici slada preraditi i pretvoriti u slad koji će krenuti u pivovare u Hrvatskoj, Srbiji, BiH , Makedoniji, Sloveniji, Turskoj i Albaniji. Iako u Tvornici slada Slavonija slad i PP kompleksu sustavno ulažu napore i povećavanju površine zasijane pivskim ječmom još uvijek u novogradišku tvornicu slada sa domaćih njiva dolazi samo 40 do 60 posto potrebnih količina ozimog i jarog ječma. Slavonija slad godišnje preradi 72000 tona pivskog ječma.

Related Post