DOKAZANI HUMANITARCI

648 0

NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2013. – U još jednoj redovnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi iskazali su se dobrovoljni darovatelji iz Nove Gradiške i okolnih mjesta.

Raduje da je među darovateljima bilo i onih koji su krv došli dati prvi puta i krenuli tragom Branka Tomeka koji je jučer došao dati krv 112 puta koja će, kako je kazao nekome možda spasiti život, a nekome pomoći u nesreći i bolesti.

Dobrovoljno darivanje krvi je jedna od prioritetnih djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška u kojoj se nastoji afirmirati darivanje krvi kao građanska humanost, posebno poticanjem darivanja među mlađim osobama.

 

-Naše društvo Crvenog križa nastojat će i dalje ostati glavni subjekt u ostvarivanju zadaća animiranja dobrovoljnog davanja krvi i organiziranja akcija prikupljanja krvi. Za bolje organiziranje nastavit ćemo sa usavršavanjem baze podataka, pojačanom i dugoročnom kampanjom promidžbenih aktivnosti, a zalagat ćemo se za vraćanje, još uvijek nevraćenih preostalih prava dobrovoljnim davateljima krvi. Nastavit ćemo sa dodjelom priznanja kao činom zahvalnosti i poticati daljnju s davateljima krvi – kaže ravnatelj Franjo Pavlović

Related Post

UDRUGA VOLONTERA ORGANIZIRALA

Autor - 07/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 7. lipnja 2014. – Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša Udruga volontera Nova Gradiška danas je zajedno s Slavonskobrodskom…