6 NOVOOBOLJELIH: Slavonski Brod 3, te po 1 osoba u općinama Okučani, Oprisavci i Velika Kopanica

194 0

U bolnici je 11 osoba, a u samoizolaciji na području Brodsko-posavske županije je 509 osoba, 37 više u odnosu na prethodni dan

SLAVONSKI BROD, 8. rujna 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (3) te po 1 osoba u općinama Okučani, Oprisavci i Velika Kopanica.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 460, dok je broj aktivnih slučajeva 99 (4 aktivne osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 11 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 509 osoba (37 osoba više u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – navodi se u današnjem priopćenju Stožera CZ BPŽ.

Related Post