373 0

Petorica braće Pavletić osnivači su i članovi udruge Arteco, izrađuju ekološko umjetničke skulpture od vinove loze i maslinovog drveta i po tome su jedinstveni u svijetu.
Skulpture se tematski izlažu po cijeloj Hrvatskoj i mnoge su trajno postavljene po trgovima, izletištima i nacionalnim parkovima a stalni postav i radionica je u Tematskom parku Pavletić u Malinu, u Brodsko-posavskoj županiji.
U sklopu ovog parka/izletišta, u samom centru Malina, u blizini željezničke stanice, nalazi se izložbeno –prodajna galerija, stalni postav na otvorenom, prodajni prostor lokalnih OPG-ova a u planu je i otvaranje ugostiteljskog sadržaja.
Ovog uskršnjeg ponedjeljka otvara se izložba čiji će program voditi poznati novinar, publicist, pisac,…predsjednik ogranka Matice hrvatske gospodin Dragutin Pasarić.
Osvrt na skulpture dati će profesor povijesti umjetnosti i kustos Muzeja Moslavine gospodin Mladen Mitar.
Pater Mariano Paserini će prigodno govoriti o budućem hrvatskom blaženiku Bonifaciju Pavletiću, čijem životu je posvećen dio tematskog parka (Prevoditi će sestra Mirjam Kuštreba koju imamo priliku slušati na tv-u kad bude prijenos mise iz Vatikana).
Okupljenima će se obratiti i Krčki Knez Mikula IV. (osoba godine na otoku Krku) te brojni drugi uzvanici.
Gostima će biti ponuđeno osvježenje.

Related Post

Pazi, knjiga!

Autor - 02/11/2017 0
Ponedjeljak, 6.11. u Domu kulture Događanja u sklopu tradicionalnog i vrlo uspješnog festivala knjige i književnosti naziva Pazi, knjiga! ove…