ADVENT U NAŠEM GRADU: Čarobna šuma s brojnim događanjima, kućom Djeda Božićnjaka i klizalištem očekuje djecu i odrasle  

868 0

Autor Franjo Samardžić

 

Uz brojne programe i gastronomsku ponudu gradska Turistička zajednica pripremila je bogatu gastronomsku ponudu, a ni ove godine neće izostati adventski sajam.

NOVA GRADIŠKA, 28. studeni 2023. –  Turistička zajednica Nova Gradiška s brojnim partnerima za vrijeme Adventa i ove je godine u  Čarobnoj šumi pripremila brojne sadržaje za velike i male. U predblagdanskom ozračju uz Novogradiščane,  stanovnici novogradiškog kraja i gosti  iz drugih mjesta koji će posjetiti Novu Gradišku moći će uživati i zabaviti se na do sada najsadržajnijem  „Adventu u našem gradu“. 

Uz zabavne programe i sadržaje gradski park će se i ove godine pretvorit u čarobnu šumu s kućom Djeda Božićnjaka i klizalištem.  Neće izostati  tradicionalni adventski sajam koji će se održati 2. i  9. prosinca s ponudom domaćih autohtonih proizvoda i bogatom gastro ponudom. Dodajmo da je Turistička zajednica za izlagače osigurala besplatne štandove. 

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška i Sara Šefer koja je osmislila programe te Bernard Kumić iz Agencije “Motionplay”, predstavili su  sadržaje 16. „Adventa u našem gradu“ koji počinju u subotu 2. prosinca i jedinstven je po nazivu i brojnim sadržajima ali i po tome što se u sve dane Adventa u gradskom parku održavaju druženja djece  i odraslih uz razne programe i gastronomsku ponudu. 

Ovo je peta godina kako se Advent organizira u gradskom parku. Koliko smo uspješni govori činjenica da smo prošle godine proglašeni za drugi najljepši Advent u Hrvatskoj u kategoriji manjih gradova u velikoj konkurenciji, naprimjer Vinkovaca koji je daleko veći grad. 

Danas je naš grad postao destinacija za brojne goste i posjetitelje. U narednih 40 dana smo pripremili  brojne programe koje je s partnerima organizirala Sara Šefer. Moram spomenuti one koji su sa nama u ovoj adventskoj priči. To su Gradska glazba, Društvo „Naša djeca“, OPG Kovre  s kuhanim vinom, Ivanka Herceg, Radio Nova Gradiška, Berni, naše pjevačke skupine “Graničar“, „Aurora“, Udruga umirovljenika i Župni crkveni zbor. Veliko hvala i Gradu Nova Gradiška i gradonačelniku Vinku Grgiću koji je zaslužan za preseljenje Adventa u gradski park i koji je omogućio da ga organiziramo na današnjoj razini – kazala je Dinka Matijević.   

U subotu  2. prosinca je svečano otvorenje u 17 sati. Počinje otvorenjem klizališta koje će otvoriti predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.  Nakon toga će se zapaliti prva adventska svijeća uz nastup Crkvenog zbora na kružnom toku kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Potom će se program nastaviti u gradskom parku uz „Plesni vrtuljak“ i  koncert Gradske glazbe, mažoretkinje  i grupu Dominik&co. 

Naš je cilj na Adventu organizirati sadržaje za sve generacije, od djece i mladih do onih treće životne dobi. Iz programa bih istaknula dječju predstavu koja će uz cirkuske akrobacije u gradskom parku ponuditi  i iznenađenja za sve koji dođu. Svakog petka i subote u prosincu u Kući djeda Božićnjaka za program su se pobrinuli Rođendaonica, Društvo „Naša djeca“  i Plesni studio Marine Mihelčić. 17 prosinca će  doći Djed Božićnjak sa poklonima za djecu, a 24. prosinca imati ćemo tradicionalni koncert na Badnjak uz Gradsku glazbu, kuhano vino i girice –  kazala je Sara Šefer iz TZ Nova Gradiška.   

Detaljnije o programima i događanjima pisat ćemo u najavama. 

Related Post