AKTUALNI SAT:„Je li domet biti partner s gradom Šapcem ili nije?“ – upitala je gradonačelnika vijećnica Ljiljana Lukačević (VIDEO)

1896 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 20. prosinac 2019. – Današnja sjednica uobičajeno je počela aktualnim satom koji je, međutim, za razliku od sjednica održanih u ovoj godini, trajao tek pola sata. Ne znači to da nije bilo zanimljivih pitanja koja su gradonačelniku postavili gradski vijećnici.
Franju Kikića (SDP) zanimalo je u kojoj je fazi zamjena stare sa novom led rasvjetom, a Vesnu Đapić (SDP) zatražila jer od gradonačelnika da obrazloži ovogodišnja adventska događanja koja su, kako je kazala, ove godine posebna.
Vlatko Grainer je tražio da nešto više kaže o uklanjanju zgrada koje su devastirane i porušene još za vrijeme Domovinskog rata, te doprinosu koji je dala Hrvatska vojska.
Ljiljana Ptačnik (HDZ) tražila je obrazloženje zašto su poskupjele komunalne usluge tvrtke Odlagalište i koliko su povećane plaće njegovih djelatnika u posljednja dva mjeseca, a Antuna Škvorčevića (HDZ) je zanimalo što je s informatizacijom gradskih vijećnika, koji su dobili tablete, a koja ne funkcionira najbolje pa je zapitao nije li bolje da vijećnici za sjednice dobivaju pisane materijale.
Ljiljana Lukačević (HDZ) je upitala što je s Studijem robotike, o kome se dugo govori i koji se provlači kroz proračun, a nema ništa. Postavila je zanimljivo i intrigantno pitanje zajedničkog projekta koji Grad Nova Gradiška ima sa Gradom Šapcom.
-Drugo pitanje se odnosi na fotonaponsku elektranu Biosol. O tome je li domet biti partner s gradom Šapcom ili nije, mogli bismo raspravljat, jer komentara u ovom gradu ima. Potpisali ste s njima ugovor za projekt izgradnje. Srbijanske novine i mediji su prenijeli kako ste u rujnu ove godine u Šapcu izjavili da ste s Gradom Šapcom postali partner , ne samo na biznis planu, već i privatno. S obzirom da fotonaponska elektrana Biosol ne postoji nas zanima, odakle su se pojavili troškovi i proračuna ovog grada na rashodu za bruto plaće zaposlenih – upitala je Ljiljana Lukačević.
Aktualni sat završio je prijedlozima Marijana Radića vijećnicima HDZ-a da se založe za uređenje zgrade HŽ-a na željezničkom kolodvoru (vodocrpilište), te župana i Brodsko-posavsku županiju potaknu da se ubrzaju i što prije završe radovi na obnovi sportske dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole.

Related Post