Antun Jug novi je predsjednik DVD Rešetari

835 0

REŠETARI – U petak, 12.03.2021. godine održana je 91. izvanredna izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari koju je vodio zapovjednik društva Antun Jug.

Uz nekolicinu članova društva, skupštini je nazočio načelnik općine Zlatko Aga kao i njegov zamjenik Željko Kolaković. Skupštini su se odazvali i prijatelji iz bratskog DVD-a Zakorenje (općina Brestovac – Požeško slavonska županija).
Izvješće upravnog odbora za 2020. godinu podnio je tajnik Hrvoje Đukić, izvješće zapovjednika Antun Jug, financijsko izvješće blagajnik Sanja Kolaković, a izvješće nadzornog odbora Julijana Jembrić. Program rada i prateći financijski plan za 2020. godinu prezentirao je zapovjednik Antun Jug. Podnijeta izvješća, program rada i financijski plan za 2021. godinu kojeg je donio Upravni odbor krajem 2020. godine jednoglasno je prihvaćen.

Ovo je bila ujedno i izvanredna izborna skupština jer je bila izmjena članova Upravnog odbora koje bira skupština po statutu DVD-a. Upravni odbor je donio Odluku o razrješenju dosadašnjeg predsjednika Krešimira Knežević i izabran je novi predsjednik Antun Jug koji je bio dosadašnji zapovjednik, a Krešimir Knežević postavljen je za potpredsjednika. Na prijedlog Upravnog odbora za novog zapovjednika DVD-a Rešetari izabran je dočasnik Hrvoje Đukić, a ostali se članovi Upravnog odbora nisu mijenjali.
Prisutnim se obratio načelnik općine Zlatko Aga te se zahvalio prijašnjem vodstvu na suradnji te naglasio da su zadnje godine bile najuspješnije godine rada DVD-a u njenoj povijesti, a koja nije mala, 91 godina.
Razlog je ulaganje cca 12 milijuna kuna u nove prostore DVD-a kao i nabava opreme što je inzistiralo veliki ljudski rad i napor. Načelnik Općine Rešetari posebno je naglasio kako rad DVD-ova spada pod dva zakona, Zakon o udrugama i Zakon o vatrogastvu te zahtjeva odgovoran i principijelan rad, a posebno vođenje novog sustava Vatroneta što svakako traži ljudski angažman na praćenje aktivnosti rada društva. Poseban naglasak je dat na novom Zakonu o vatrogastvu gdje dobrovoljni rad spada u poluprofesionalni rad što inzistira puni angažman operativnih snaga, a na što je Općinsko vijeće podržalo načelnikov prijedlog da se operativnim snagama daju pogodnosti, kroz proračun općine kao nagrada za njihov rad.

Zamolio je članove DVD-a da razmotre i usklade Statut sa novim Zakonom o vatrogastvu (NN 125/19) koji će biti temelj za bolji i odgovorniji rad.
Sredstva za rad su osigurana u proračunu Općine Rešetari za 2021. godinu za upravljanje i praćenje rada društva.
„Temelj rada vatrogasaca na području Općine čine ljudi koji su dužni raditi ne na samovolji već se pridržavati Provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara što predlaže Načelnik, a donosi Općinsko vijeće te se na temelju njega kroji i financijska konstrukcija društva“ – za kraj je rekao načelnik općinske Rešetari Zlatko Aga. (Izvor Općina Rešetari)

Related Post