ANTUNU GRGIĆU IZ BRĐANA KIŠA UMANJIILA UROD JEČMA

516 0

BRĐANI, 25. srpanj 2014. – Protiv prirode se ne može- kaže Antun Grgić, dipl. ing. agronomije, kojega smo tijekom ovoljetnih rijetkih sunčanih dana zatekli 24. srpnja na polju, u Brđanima, u skidanju zadnjih hektara pod jarim ječmom.

 

-Jednostavno je kiša pobrala većinu uroda. Izgubio sam 2 tone ječma po hektaru. Ali, što je, tu je! Ova godina ima ekstremne vremenske prilike. Pšenica, soja, kukuruz i šećerna repa su za sada u dobroj kondiciji, a poljoprivredni proizvođači mogu se moliti Bogu da ostatak žetve uspiju obaviti prije nekih novih dugotrajnijih kiša- naglasio je Antun.

Antun Grgić obrađuje 100 hektara zemlje, sve svoje znanje ulaže u proizvodnju, radi pokuse, a proizvodnju je uglavnom ugovorio. Tvrdi da poljoprivredne proizvodnje ni danas, a ni u budućnosti više neće biti bez obrazovanja, jer, prema njegovim riječima, u ovom poslu ili zarađuješ ili propadaš. Ipak je mišljenja da se treba raditi na nekim učinkovitim oblicima udruživanja proizvođača kako bi ozbiljnije mogli ponuditi svoje proizvode i konkurirati na velikom europskom tržištu.

Related Post

PRIOPOĆENJE MARIJANE PETIR

Autor - 03/11/2014 0
Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sastala se je u petak, 31.10.2014. u svom uredu u Zvonimirovoj 17 u…

SKUPŠTINA LAG-a ZAPADNA SLAVONIJA

Autor - 24/02/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 24.veljače 2015. – Na sinoć održanoj redovnoj Skupštini LAG-a zapadna Slavonija još je jednom potvrđena potreba za djelovanjem…