AR Packaging Croatia: Zatvaranje tvornice duhana u Kanfanaru negativno bi utjecalo na poslovne planove tvrtke u Hrvatskoj

699 0

Kanfanar, 16. rujan 2020. – AR Packaging Croatia iz Kanfanara, bivša Istragrafika koja je nakon preuzimanja postala dio jedne od vodećih europskih grupacija u sektoru ambalaže sa sjedištem u Švedskoj, pažljivo prati razvoj događaja oko tvornice duhanskih proizvoda u Kanfanaru, čije će rješavanje u značajnoj mjeri odrediti razinu poslovne aktivnosti tvrtke u Hrvatskoj.

Tvornica duhanskih proizvoda u Kanfanaru u vlasništvu BAT-a najveći je kupac AR Packaging Croatia koji osigurava značajan udio prihoda tvrtke pa bi najavljeno zatvaranje tvornice negativno utjecalo na poslovanje I realizaciju planova kompanije, posebno investicijskog ciklusa vrijednog 5 milijuna eura s kojim je kompanija započela prošlog mjeseca.

Investicijski ciklus usmjeren nabavi novih strojeva I opreme pokrenut je kako bi se poslovanje kompanije dodatno diverzificiralo I omogućilo brži rast na tržištu regije. AR Packaging osim za BAT, proizvodi ambalažu za poznate brendove uglednih tvrtki u Hrvatskoj I inozemstvu, poput Heinekena, Kraša, Hippa, Podravke, Belupa idrugih. Svoje proizvode izvozi u više od deset europskih zemalja.

Direktor tvrtke, Enis Kancelir ističe: „Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus. Nova investicija najmodernijeg stroja za tisak u Hrvatsko ji regiji sa čak 8 boja, segmentni mlakomi UV tehnologijom trebala bi nam omogućiti veću efikasnost procesa I postizanje dodatnih kapaciteta. Trenutno ulaganje je veće od 2 miljuna eura i ono je samo jedno od niza predstojećih u slijedećem periodu. Na šcilj je rast u sljedećem razdoblju za više od 20%, no on pretpostavlja zadržavanje tvornice u Kanfanaru. Iako pod utjecajem negativnog trenda u gospodarstvu proizvodnja u našo jmodernoj tvornici trenutno se odvija u tri smjene, zbog čega nam je iznimno važno da tvornica BAT-a u Kanfanaru ostane“.

AR Packaging Croatia je najveći proizvođač kartonske komercijalne ambalaže u regiji i zapošljava više od 130 zaposlenika u Kanfanaru. Dio je AR Packaging Grupe koja ima neto prodaju veću od 900 milijuna eura, 5.500 zaposlenih i 27 tvornica u 13 zemalja.

Related Post